{ "title": "Baklalı Enginar Yemeği", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Baklali-Enginar-Yemegi-36726.jpg", "date": "19.01.2024 20:19:35", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Baklalı enginar yemeği; nefis bir tat ve harika bir lezzet olduğu kadar çok besleyici bir zeytinyağlı yemektir. Özellikle iç bakla ile birleştiği zaman daha çok lezzetli ve besleyici olmaktadır. Sağlıklı beslenmek ve yaşamımızı daha uzun ve kaliteli bir şekilde sürdürmek için nasıl beslendiğimize çok dikkat etmemiz gerekir. Özellikle sebzeleri ve meyveleri mevsiminde yani zamanında tüketmek çok önemlidir.

Baklalı enginar yemeği özellikle karaciğer hastalıklarının daha çabuk iyileşmesi konusunda yardımcı olmaktadır. A, B2 ve B6 vitaminleri ile başta C vitamini bakımından oldukça zengindir. Şeker hastalığı rahatsızlığı olan kişilerin çok fazla tüketmesi önerilmektedir. Aynı zamanda sindirimi kolaylaştırdığı gibi bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücuda dinçlik kazandırmaktadır. Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlayarak, mide dostu bir sebzedir. Şimdi baklalı enginar yemeği için malzemelerine bir göz atalım;

Baklalı enginar yemeği tarifi için gerekli malzemeler
Baklalı enginar yemeği nasıl yapılır?

İç baklalar yıkandıktan sonra bir tencereye koyun. Daha sonra üzerini geçmeyecek kadar su ilave ettikten sonra orta ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika haşladıktan sonra süzgece alıp, süzdükten sonra üzerine soğuk su tutun ve soğumasını bekleyin. Daha sonra tüm baklaların zar biçimindeki kabuklarını çıkartın. Diğer taraftan havuçların kabuklarını soyarak, çok kalın olmayacak şekilde daire şeklinde dilimleyin. Dilimlenen havuçları tencereye alarak, üzerine zeytinyağı ekleyerek ocak üzerinde kısa bir süre kavurun. Üzerine yemeklik olarak doğranmış soğanları ekleyin ve bir süre kavurarak, tencerenin kapağını kapatın.

Diğer tarafta 1,5 su bardağı suya 2 çay kaşığı un ve bir adet limonun suyu eklenerek, un eriyinceye kadar iyice karıştırarak, bir miktar tuz ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra kavrulmuş havuç ve soğanların üzerine bu yaptığımız karışımı ekleyin. Karışım eklendikten sonra iç baklaları ve enginarları da ekleyerek ocak üzerinde kısık ateşte pişirmeye bırakın. Yaklaşık 30 dakika sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyip, 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan enginarları servis yapılacak tabağa alınıp, bakla ve havuçlu dere otlu karışımı içine doldurarak servis yapabilirsiniz. Şık bir sunum için üzerine dere otu ekleyerek servis yapabilirsiniz. Nefis ve harika bir lezzet olan baklalı enginar yemeğini hem soğuk hem de sıcak olarak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }