{ "title": "Baklalı Enginar", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Baklali-Enginar-32846.jpg", "date": "21.01.2024 09:45:47", "author": "Gülçin al", "article": [ { "article": "Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çeşidi vardır. İç bakla enginar tariflerine ayrı bir lezzet ve güzellik katar. İlk duyulduğunda kulağa farklı gelse de bakla ve enginar büyük bir uyum içindedirler. Limon ile ekşi tadı muhteşem lezzetini bu tarifte bulabilirsiniz. Yapımı oldukça kolaydır. Kısa sürede hazırlanır ve servis edilir.

Baklalı enginar için malzemeler
Baklalı enginar nasıl yapılır?

Baklalı enginar tarifi için ayıkladığınız enginarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Enginarları, iç kısımları alta gelecek şekilde tencereye dizin, üzerine yemeklik doğradığınız soğanları, zeytinyağını, 1 limon suyu, tuz ve şekeri koyup un serpin. Enginarların üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave edin. Tencerenin ağzına yağlı kâğıt yerleştirip kapağını sıkıca kapatın ve tencereyi ocağa koyun. Su kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve yarım saat kadar kısık ateşte pişirin. Enginarlar pişerken iç baklaları kaynayan suya atıp 10 dakika haşlayın. Baklaları soğuk sudan geçirin, kabuklarını ayıklayıp içlerini çıkartın. Enginarlar pişince kâğıdı kaldırıp iç baklaları ekleyin 10 dakika daha pişirin. Dereotunu ekleyip soğumaya bırakın. Yemek soğuyunca enginarların iç kısımları yukarı gelecek şekilde servis tabağına çıkarıp üzerlerine baklaları yerleştirin.

Afiyet olsun.
" } ] }