{ "title": "Bezelyeli Enginar Dolması", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Bezelyeli-Enginar-Dolmasi-23412.jpg", "date": "19.01.2024 05:55:11", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Bezelyeli enginar dolması; zeytinyağlı olarak hazırlayabileceğiniz en güzel lezzetlerden bir tanesidir. Enginar kalp dostu olarak bilinir. Özellikle enginarın kalbi olarak adlandırılan çiçeğe benzer kısmı enginarın en faydalı yeridir. Hafif ekşi olan bu kısım salata olarak hazırlanabileceği gibi konserve olarak da yapılabilir. Enginar özellikle zeytinyağlı olarak pişirilen bir sebzedir. Zeytinyağlı olarak hazırlanan enginarın içerisi daha çok garnitürle doldurulur. Fakat bazı yörelerde kıyma kullanarak da enginar yemeği hazırlanır. Ancak bu sağlıklı bitkiden en iyi şekilde istifade edebilmek için evde hazırladığınız bezelyeli garnitürden yararlanmanızı tavsiye ederim.

Bezelyeli enginar dolması için gerekli olan malzemeler
Bezelyeli Enginar Dolması Nasıl Yapılır?

Bezelyeli enginar dolması için ayıklanan enginarları iyice yıkayın ve suyunu süzün. Daha sonra yayvan bir tencereye dizin. Üzerine zeytinyağının yarısını ve 1 çay bardağı ılık su ilave ederek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Kolay pişmesi için tencerenin kapağının kapalı olması gerekir. Diğer taraftan garnitürü hazırlamaya başlayın. Havuç ve patatesi küp-küp doğrayın. Bir tencereye boşaltın ve üzerine bezelye ve ılık su ilave ederek haşlayın. Ocaktan indirmeden evvel tuzunu da ekleyin. Enginar çatalla yenilebilecek yumuşaklığa ulaştığında ocaktan indirin. Üzerine hazırlanan garnitürü doldurun ve limon dilimiyle süsleyin. Tuz, şeker, dereotu ve kalan zeytinyağını da ekleyip biraz suyla lezzetin karışması için kaynatın. Bezelyeli enginar dolması hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }