{ "title": "Çanak Enginar", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Canak-Enginar-55814.jpg", "date": "19.01.2024 23:49:56", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alternatif olabilir. Ben çocukluğumda pazarda gördüğüm enginarın mantar olduğunu düşünürdüm. Daha sonra yemeye alıştığım bu lezzeti önceden keşfedememiş olmak benim açımdan bir şanssızlıktır. Çanak enginar pazar ve marketlerde soyulmuş, ayıklanmış olarak pişirmeye hazır vaziyette satılmaktadır. Size düşen tek şey enginarı hangi malzemeleri kullanarak pişirmeye karar vermektir. Enginar çanağını zeytinyağlı yapmak isterseniz haşlanmış sebzelerden yararlanabilirsiniz. Fakat etle aranız iyiyse kıyma ve havuç kullanarak hazırlayacağınız garnitürü de deneyebilirsiniz. Çanak enginar için sizinle farklı bir tarif paylaşmak istiyorum. Şimdiden herkese kolay gelin.

Çanak enginar dolmasının yapımı için gerekli malzemeler
Çanak Enginar Nasıl Yapılır?

Çanak enginarı uygun bir tencereye yerleştirip limon suyu, zeytinyağı ve ılık suyla kısık ateşte haşlamaya başlayın. Daha sonra garnitürle pişeceğinden sertliği gidinceye kadar pişmesi yeterli olacaktır. Üzerine toz şeker ve tuz ilave etmeyi de unutmayın. Enginar çanağı pişerken garnitürü hazırlayın. Tavuk göğsünü küp şeklinde doğrayın. Teflon tencerenin içerisinde piyazlık doğranan kuru soğan ve zeytinyağıyla kısık ateşte iyice soteleyin. Tavuk eti yenilebilecek kıvama geldiğinde tuzu ve bezelyeyi ilave edip ocaktan indirin. Çanak enginarın içini hazırlanan harçla doldurup tekrar aynı tencereye yerleştirin. Üzerine ılık su ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Çanak enginar piştiğinde üzerine dereotunu doğrayıp soğuk olarak servis edin. Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }