{ "title": "Dondurulmuş Enginar", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Dondurulmus-Enginar-21562.jpg", "date": "19.01.2024 16:59:11", "author": "MUSTAFA GÜRSES", "article": [ { "article": "
Dondurulmuş enginar, insan vücudunda birçok organlara ve hücrelere faydalı olarak kanıtlanması üzerine mevsimsel zamanlarında temin edilerek derin dondurucularda, buzluklarda veya buzhanelerde muhafaza altına alınması üzerine yılın her mevsiminde kolayca tüketilmesi sağlanmaktadır. Enginar yumuşak ve nemli iklimi sevdiği ve yetişebildiği için Akdeniz ülkelerinde yetişen bir sebze türü diyebiliriz. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetiştirilebildiği için ilk bahar aylarında olmaya başlayıp sonbahar ayına kadar devam etmektedir. Bu aylar arasında enginar bitkisi körpe ve taze olduğundan dolayı sert yapraklarından arındırıldıktan sonra isteğe bağlı olarak çiğ de tüketilebilmektedir. Uygun mevsim zamanlarında enginarları temin ederek evimizde de çok kolayca buzluklar da muhafaza edip her zaman tüketebiliriz.

Dondurulmuş enginar tüketileceği zaman dondurucudan çıkartılarak su dolu kabın içinde bir müddet bekletilmeli ve yumuşadıktan sonra kolayca kullanılmalıdır. Enginarın insan vücudunda birçok organlara ve hücrelere faydalı olduğu bilinmekte ve bilimsel olarak da kanıtlanmaktadır. Enginarın faydaları hakkında bilgi verecek olursak şöyle diyebiliriz;

Enginarın faydaları nelerdir?
Dondurulmuş enginar sayesinde besin değerlerindeki birçok vitamin, protein, karbonhidrat ve yüksek minerallerini muhafaza etmiş olup, dilendiği zaman tüketiminde sağlıklı ve faydalı bir şekilde kişilere fayda sağlayacaktır.
" } ] }