{ "title": "Enginar Buzlukta Nasıl Saklanır", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Enginar-Buzlukta-Nasil-Saklanir-21493.jpg", "date": "21.01.2024 22:04:04", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Enginar Buzlukta Nasıl Saklanır, Enginar bitkisi en sağlıklı olan sebzeler arasında ilk sırayı almaktadır. Enginar içerdiği antioksidan etkisinden dolayı kanser ve daha birçok hastalığa karşı koruma sağlamaktadır. Enginarın hasat dönemi çok kısa olmaktadır. İçeriğinde vitaminler ve mineraller oldukça fazladır. Enginar içermiş olduğu vitaminleri ve minerallerin sağlık açısından olan faydalarını kaybetmeden buzlukta 1 sene boyunca saklanabilir. Enginar bitkisi mevsimi erken olmakla birlikte türleri açısından da farklılık göstererek haziran ayı ve temmuz ayında gelişim gösterir. Yani bu aylarda hasat edilir. Bu bitki pazarlama aşamasına ulaştığında temizlenmiş olsak halkalar şeklinde bizlere sunulur. Bunun haricinde yapraklarıyla da bulunmakta ve enginar yaprakları da oldukça lezzetli olmaktadır. Enginar yapısı itibariyle beyaz olduğundan dolayı karara erken gerçekleşir fakat soyulan enginar limonlu suda bekletilir ise bu kararma oluşmaz. Enginar tüketicileri zaten buruşuk ya da bayatlamış olan enginarı kolaylıkla tüketmezler. Çünkü bu şekilde besin değerleri en aza inmiştir.

Enginar Buzlukta Nasıl Saklanır

Enginar bitkisi içerdiği besin değerinden dolayı herkesin tercih ettiği sağlıklı bir yiyecektir. Enginar bitkisi temizlendikten sonra buzlukta saklanacağı gibi yapraklı olarak da saklanabilir. Yaprakları soyulmadan buzlukta saklanacağı olan enginar küçük, yapraklarının kart olmaması gerekir. Kartlaşmış olan enginarların kabukları ve yaprakları sert olduğundan dolayı pek tercih edilmez. Bu enginarların tadı da değişmiş olmalıdır.

Enginar Gövde Kısmını Buzlukta Saklama

Gövdesi saklanacağı olan enginarlar yani yaprakları alınan enginarların buzlukta saklanması için ayıklama işlemi bittikten sonra şoklama yapılarak saklama işlemi yapılır. Saklanacak olan enginarlar bir tencere içerisine alınır ve bol miktarda su ilave edilerek kaynatılır. Yani bu kaynama 5 dakika kadar sürmektedir. Kaynayan enginarlar için ayrı bir kap içerisine buz olan şu hazırlanır. Kaynayan enginarlar buz olan suya atılır ve bütün enginarlara aynı işlem yapılarak enginarlar buzda 5 dakika bekletilir. Islak olan enginarlar sudan çıkarılarak kurulanır. Kurulanan enginarlar buz dolap poşetine dizilir ve 1 yıl boyunca buzlukta saklanabilir.

Enginar Yapraklı Olarak Buzlukta Saklama

Pazardan alınan enginarlar bol suyla iyice yıkanır. Enginarın dış kısmında olan kalın sertleşmiş yaprakları alındıktan sonra keskin bir bıçak alınarak enginar gövdesinden ayrılır. Enginarın göbek bölgesinde tüylü olan kısım temizlenerek etli olan bölge dışa çıkarılır. Bir kaba soğuk su doldurulur ve limon sıkılarak limonlu şu elde edilir. Temizlenen enginarlar bütün şekilde suya koyulur. Bütün enginarlara aynı işlem uyguladıktan sonra enginarlar sudan çıkarılır ve kurutulur. Fazla suları kurtulan enginarlar buz dolap poşetine koyulur ve düzgünce sıralanır. Bu şekilde işlem tamamlanmış olur. Saklanan enginarlar buzlukta 1 yıl boyunca muhafaza edilir. Bu şekilde enginar buzlukta nasıl saklanır sorusuna cevap oluşturarak sizlerin taze ve sağlıklı şekilde enginar tüketmenize yardımcı olmaya çalıştık.
" } ] }