{ "title": "Enginar Çanağı", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Enginar-Canagi-41887.jpg", "date": "21.01.2024 19:55:33", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Enginar çanağı; görüntüsü itibariyle sapsız mantara benzer. Bitki hem kalp hem de karaciğer için çok faydalıdır. Taze enginar yeşil ve sert yapraklara sahiptir. Dışında bulunan kabuklar soyulduğunda çanak kısmı ortaya çıkar. Çanak enginardatıpkı taze enginar gibi bir kısım malzemeyle doldurularak harika lezzetlerin oluşmasını sağlar. Pek çok sebze piştiğinde çiğ halinden çok farklı bir hal alır. Hatta birçoğu tanınamaz bir hale bürünür. Oysaki enginar çanağı diğer birçok sebzeden bu yönüyle farklıdır. Bu özelliği sayesinde sebzeyi hangi malzemeyle doldurursanız doldurun harika bir görüntüye sahip olur. Özellikle misafir ve özel günler için hazırlayacağınız sofralardabu şık görüntüsünden yaralanabilirsiniz. Bitki daha çok zeytinyağı kullanılarak pişirilir. Akdeniz ve Ege Bölgesi mutfağında çok fazla tercih edilen çanak enginar iyi bir meze ve zeytinyağlı çeşididir. Tavuk, kıyma veya çeşitli sebzelerle doldurulan sebzenin servisi de çok kolay olduğu için kalabalık misafirler için gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Enginar çanağı dolmasının malzemeleri
İç harcı
Enginar Çanağı Nasıl Yapılır?

Yemeğin yapımı için daha önceden ayıklanan sebzeyi iyice yıkayın ve bir tencereye dizin. Üzerine limon suyu, tuz ve ılık su ilave ederek haşlayın. Haşlandıktan sonra soğuması için bir kenara alın.

Haşlanan sebzeyi doldurmak için iç harcını hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bunun için ilk önce havuç ve patatesi küp-küp doğrayıp tuzlu suda haşlayın. Suyunu çekecek kadar koymaya özen gösterin. Diğer taraftan kuru soğanı yemeklik doğrayın ve biraz zeytinyağıyla birlikte kıymayı da ilave ederek soteleyin. Kıyma ve soğan sotelendiğinde içerisine haşlanan sebzeleri ve konserve bezelyeyi ilave edip karıştırın. En son olarak baharat ve tuzunu da ekleyip harcı hazır hale getirin. Elde edilen harcı çanakların içine doldurun. Enginar çanaklarını yan yana uygun ebatta bir tencereye dizip üzerine sıcak suyla kalan zeytinyağını ve 1 fiske toz şekeri ilave edip yaklaşık 20 dakika boyunca kısık ateşte pişirin. Enginar çanağı dolması piştiğinde üzerine ince doğranmış dereotunu döküp ılık olarak servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }