{ "title": "Enginar Çanağı", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Enginar-Canagi-41887.jpg", "date": "21.01.2024 19:55:33", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Enginar çanağı; görüntüsü itibariyle sapsız mantara benzer. Bitki hem kalp hem de karaciğer için çok faydalıdır. Taze enginar yeşil ve sert yapraklara sahiptir. Dışında bulunan kabuklar soyulduğunda çanak kısmı ortaya çıkar. Çanak enginardatıpkı taze enginar gibi bir kısım malzemeyle doldurularak harika lezzetlerin oluşmasını sağlar. Pek çok sebze piştiğinde çiğ halinden çok farklı bir hal alır. Hatta birçoğu tanınamaz bir hale bürünür. Oysaki enginar çanağı diğer birçok sebzeden bu yönüyle farklıdır. Bu özelliği sayesinde sebzeyi hangi malzemeyle doldurursanız doldurun harika bir görüntüye sahip olur. Özellikle misafir ve özel günler için hazırlayacağınız sofralardabu şık görüntüsünden yaralanabilirsiniz. Bitki daha çok zeytinyağı kullanılarak pişirilir. Akdeniz ve Ege Bölgesi mutfağında çok fazla tercih edilen çanak enginar iyi bir meze ve zeytinyağlı çeşididir. Tavuk, kıyma veya çeşitli sebzelerle doldurulan sebzenin servisi de çok kolay olduğu için kalabalık misafirler için gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.