{ "title": "Enginar Çiğ Yenirmi", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Enginar-Cig-Yenirmi-98315.jpg", "date": "21.01.2024 05:09:37", "author": "omer secgunler", "article": [ { "article": "Enginar Çiğ Yenirmi, Enginar, boyu 2 metreye kadar çıkan yumru şeklinde çiçekleri de olan bir bitki çeşididir. Marmara, İzmir ve Akdeniz bölgesinde yetişmektedir. Bazı sebzeler soframıza vitaminlerini kaybetmeden koymamız, tüketmemiz daha sağlıklıdır. Enginarı çiğ yemek, vitaminlerinin kaybolmamasını sağlar ve daha fazla faydalanmış oluruz. Bu nedenle enginar çiğ olarak tüketilir. Kalp ve karaciğer dostu olan enginar çiğ olarak üzerine limon sıkarak tüketilebilmektedir. Enginarı çiğ yemek vücuda direnç, güç verir. Enginar çiğ olarak salatalarda bol limon ve zeytin yağ dökerek tüketilmektedir. Yeme zevki ve lezzeti çok güzeldir. Enginar sağlık anlamında çok faydalı ve vitaminli, besin değeri yüksek bitkidir. Yüksek oksidan özelliği vardır.

Enginarın Çiğ Yenir mi, Faydaları Nelerdir?
" } ] }