{ "title": "Enginar Çorbası", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Enginar-Corbasi-74214.jpg", "date": "20.01.2024 15:00:38", "author": "Çiğdem Yaluk", "article": [ { "article": "Enginar çorbası, enginarsebzesinin ne kadar faydalı olduğunu hemen hemen herkes bilir. Sağlık açısından oldukça faydalı olan enginarın birçok türde yemek seçeneği vardır. Enginar çorbası severek yapılan ve tüketilen bir çeşididir. Aynı zamanda ana yemeklerden önce sunuma kolaylıkla eklenebilir. Enginarın bilinen bir özelliği karaciğerde bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olmasıdır. Uzmanlar bu tarzda yararlı olan enginarın bu kadar marifetli faydalarını her fırsatta vurguluyorlar.

Bebeklere yedirebileceğimiz enginar çorbası tam bir vitamin deposudur. Hem yetişkinler hem de küçükler rahatlıkla tüketebilirler. Enginar düşük yağ içeriği nedeni ile diyet dostu bir sebzedir. Diğer sebzelerden farklı, yüksek oranda protein ve karbonhidrat içerir.

Enginar çorbası haricinde enginarın her türlü yemeği yapılır. Enginar dolması, kuzu etli enginar, zeytinyağlı enginar bunlardan sadece birkaç tanesidir. Şifa deposu olan enginar tam mevsimi gelmişken güzel bir çorba tarifi hazırlayalım.

Enginar çorbası için gerekli malzemeler
Enginar çorbası nasıl yapılır?

Patatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğranır. Havuçta aynı şekilde küçük küpler halinde doğranır. Soğanın kabukları soyulup 5 veya 6 parçaya bölünür ya da arpacık soğanları tüm tüm atılır. Bu arada kırmızı biber doğranır ve sarımsaklar hazırlanır. Tüm sebzeler tencereye koyulur, üzerine enginarları koyup, suyu eklenip, 1 -2 damla limon suyu sıkılır. Ardından 1 çay kaşığı un eklenip pişirilir.

Enginar iyice yumuşayınca enginarları alıp küçük küpler halinde doğrayıp tencereye geri koyun ve çorba kaynamaya devam etsin. Bu arada sos tavasına tereyağı alınır ve eritilir. Üzerine 1 yemek kaşığı un ekleyip kavrulur ve tuzu ilave edilir. Suyu ilave ederek çırpma teliyle iyice karıştırılır. Koyulaşan unlu sulu karışım kaynamakta olan tencereye aktarılır ve blenderden geçirilir. Gerekirse tuz ya da su ekleyip tadına bakın gerekirse baharatlarla tatlandırın altını kapatıp sıcak servis yapın. Servis esnasında dilerseniz dere otunu ince keserek üzerine serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }