{ "title": "Enginar Dolması Nasıl Yapılır", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Enginar-Dolmasi-Nasil-Yapilir-19671.jpg", "date": "19.01.2024 13:12:29", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Enginar dolması nasıl yapılır, sorusuna cevap arayanların enginar dolmasının hangi çeşidini hazırlayacağına karar vermesi gerekir. Enginar yeşil sert yaprakları olan bir bitkidir. Enginar dolması bu haliyle hazırlanabileceği gibi ayıklanarak ortaya çıkan çanak da doldurulabilir. Elde edilen bu çanaklar daha çok sebze veya et kullanılarak doldurulur. Ancak dolma denilince akla genellikle pirinç kullanarak yapılan lezzetler geldiğinden sizlerle pirinçle yapılan enginar dolmasının tarifini paylaşmak istiyorum. Enginar dolması görüntüsü itibariyle çok farklıdır ve yenilmesi zordur. Fakat misafiriniz için özel ve şık yemek hazırlamak isteğinde iseniz enginar dolmasını mutlaka deneyin.

Enginar dolması malzemeleri
Enginar dolması nasıl yapılır?

Enginarı iyice yıkayın ve suyunu süzün. Daha sonra yaprak kısmından biraz keserek enginarın içini doldurmak için yaprakları açmaya çalışın. Enginarın tam ortasındaki küçük kısmıysa tamamen çıkartın. Zeytinyağının yarısını bir kenara ayırın ve kalan tüm malzemeleri birleştirerek enginar dolmasının içini hazırlayın. Elde edilen iç malzemeyle enginarları çok tepmeden doldurun. Eğer pirinci sıkıştırarak doldurursanız pirinç hava almayacağı için dolmanın pişmesi daha fazla zaman alır. Doldurulan enginarları tek sıra halinde uygun bir tencereye dizin. Üzerine bir miktar ılık su ve kalan zeytinyağını ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Enginar dolması pişerken tencerenin kapağını kapalı tutun. Enginar dolması piştiğinde ılık olarak servis edebilirsiniz. Zeytinyağıyla hazırlanan bu lezzetin içinde kıyma olduğu için bekletmeden tüketilmesi tavsiye edilir. Enginar dolması nasıl yapılır diye düşünenlere için denemeye değer basit bir tarif paylaştık.
" } ] }