{ "title": "Enginar Haşlama", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Enginar-Haslama-19717.jpg", "date": "19.01.2024 04:19:11", "author": "zerrin", "article": [ { "article": "Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Enginar çok eski çağlardan bugüne kadar sindirim organlarından tutun da vücudun çeşitli organlarına faydaları ile bilinmektedir. Vücutta birçok hastalığın oluşma riskini düşüren enginar kansere karşı da koruyucu değerleri bünyesinde barındırmaktadır.

Enginar haşlama birçok enginar yemeğinin ön hazırlığı olarak bilinmektedir. Önce enginar haşlanır ve daha sonra enginardan çeşitli yemekler hazırlanır. Enginar daha çok etli yemeklerin yanında da servis yapılan bir sebzedir. Etli yemeklerin yanında garnitür olarak sofraları süsleyen enginarı zaman zaman sofralarda bulundurmak sağlık için oldukça faydalıdır. Sizde bu sağlıklı sebzenin faydalarından yararlanmak istiyorsanız enginar haşlama yaparak başlayabilirsiniz.

Enginar haşlama için gerekli olan malzemeler
Enginar haşlama nasıl yapılır?

Öncelikle bir bıçak yardımı ile enginarı ayıklayın. Sert dış yapraklarını koparın ve çürük olan yerleri varsa temizleyin. Daha sonra enginar yapraklarının uç kısımlarını koparın. Tüylü orta kısmını ise bir kaşık yardımı ile iyice kazıyın ve kazınan kısma limon damlatın. Enginarı parçalara ayırıp iyice temizledikten sonra kararmasını engellemek için bir kab içerisine alın ve üzerine su ekleyin. Suyun içine ise bolca limon sıkın. Böylece enginarın bıçakla kesilen bölümleri kararmayacaktır. Tüm işlemler bittikten sonra bir tencere içerisine suyu ilave edin. Ocağın altını açın ve temizlenen enginarları limonlu sudan çıkarıp tenceredeki suyun içerisine alın. Enginar pişim aşamasında iken birkaç kez çevrilerek pişirilir. Yaklaşık 15 dakika kadar enginarı pişirdikten sonra bir çatal yardımı ile enginarın yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edin. Yumuşamış ise ocağın altını kapatın. Enginarları süzgece alarak suyunun süzülmesini sağlayın. Artık enginar haşlama hazır. Dilediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. Tereyağı eritip üzerinde gezdirerek ya da farklı sos çeşitleri ile servis yapmanız mümkündür.

Afiyet olsun.
" } ] }