{ "title": "Enginar Kalbi", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Enginar-Kalbi-65673.jpg", "date": "20.01.2024 07:44:10", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bilinir. Enginar daha zeytinyağlı yemek pişirme kültürünün hâkim olduğu yörelerde pişirilen bir sebzedir. Bu nedenle bu sebzeyi tatma ve pişirmeyi deneme şansına ulaşamamış birçok insan bulunmaktadır. Oysaki biraz da olsa farklı lezzetlere açık olup mutfak kültürünü zenginleştirmek gerekir. Bu sadece damak zenginliği için değil aynı zamanda sağlıklı yaşam için de gereklidir. Pazarda veya büyük marketlerde baharın gelmesiyle birlikte kolaylıkla bulabileceğiniz enginarla hazırlanabilecek pek çok yemek ve meze bulunmaktadır. Özellikle enginar kalbi olarak adlandırılan kısım salata yapımında çok fazla tercih edilmektedir. Bitkinin görüntüsü kat kattır. Hatta bu haliyle pırasayı anımsatır. Fakat tadı hafif ekşi olan sebzenin tadı hiçbir sebzeye benzemez. Sebzeyle arası iyi olmayan birisinin bile rahatlıkla tüketebileceği enginar kalbini hala yemeyenler çok şey kaçırır. Yemeğini de salatasını da yapmak oldukça kolaydır. Enginar kalbini temin etmek enginar kadar kolay değildir. Bu nedenle sizlerle paylaşacağım yemeğinin yapımında konserveye yer verilecektir.