{ "title": "Enginar Kavurması", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Enginar-Kavurmasi-48577.jpg", "date": "20.01.2024 17:00:21", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "Enginar Kavurması, Enginar günümüzde bir çiçeğin tomurcuğu olup ılıman iklim bitkisi olmaktadır. Bu sebzenin ana vatanı ise Akdeniz bölgesi olmaktadır. Kışın ise ılık geçen yerlerde yetişmektedir. Enginarın sebze olarak tüketilen bölümü ise etli çiçek tablası ve brakte diye adı geçen yapraklardan oluşan baş kısmıdır. Çiçek hemen olgunlaşmadan, çiçek bölgesi üstünde tüyler çıkınca enginar toplanır ve tüketilir. Ancak geç kalınır ve enginar olgunlaşıp üzerinde mavi ile mor renklerde olan çiçekler açar ise artık sebze olarak tüketilmez. Oldukça lezzetli olan enginar en sağlıklı sebzelerden biri olmaktadır. İlk baharda çıkan bu sebzenin hemen hemen her yemeği yapılarak her derde deva olmaktadır. Enginar kavurması diğer yapılan enginar yemeklerine göre hem basit hem de pratik olmaktadır. Bu nedenle çalışan bütün bayanlara tavsiye ederim.