{ "title": "Enginar Kavurması", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Enginar-Kavurmasi-48577.jpg", "date": "20.01.2024 17:00:21", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "Enginar Kavurması, Enginar günümüzde bir çiçeğin tomurcuğu olup ılıman iklim bitkisi olmaktadır. Bu sebzenin ana vatanı ise Akdeniz bölgesi olmaktadır. Kışın ise ılık geçen yerlerde yetişmektedir. Enginarın sebze olarak tüketilen bölümü ise etli çiçek tablası ve brakte diye adı geçen yapraklardan oluşan baş kısmıdır. Çiçek hemen olgunlaşmadan, çiçek bölgesi üstünde tüyler çıkınca enginar toplanır ve tüketilir. Ancak geç kalınır ve enginar olgunlaşıp üzerinde mavi ile mor renklerde olan çiçekler açar ise artık sebze olarak tüketilmez. Oldukça lezzetli olan enginar en sağlıklı sebzelerden biri olmaktadır. İlk baharda çıkan bu sebzenin hemen hemen her yemeği yapılarak her derde deva olmaktadır. Enginar kavurması diğer yapılan enginar yemeklerine göre hem basit hem de pratik olmaktadır. Bu nedenle çalışan bütün bayanlara tavsiye ederim.

Enginar kavurması için gerekli olan malzemeler
Enginar kavurması nasıl yapılır?

Enginar kavurması tarifi için ilk olarak almış olduğunuz enginarları iyice yıkayarak yarım saat boyunca temiz bir su içerisinde bekletin. Limonlu suyun içerisinde daha önce beklemiş ise limondan bu şekilde arındırın. Büyükçe bir tavaya yağı koyulur. Ocağın altı açılır ve yağ kızdığında içerisine ince ince kıyılmış olan soğanlar atılır. 5 dakika boyunca soğanlar kavrulur. Daha sonra enginarları ekleyin ve üzerine sıcak su eklenerek tavanın kapağını kapatın. Enginarlar yumuşayana kadar ocağın altı kısık bir şekilde pişirin. Enginar yumuşayıncaya kapağı acı ve üstüne doğranmış olan bütün malzemeleri ekleyin ve karıştırın daha sonra tuz ile şekeri de ilave ederek ocağın altını kapatın. Yemeğin sıcaklığıyla yeşillikler yumuşar ve son olarak istediğiniz baharatı ekleyerek sıcak ya da isteğe bağlı soğuk servis yapılabilir.
" } ] }