{ "title": "Enginar Kızartması", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Enginar-Kizartmasi-54767.jpg", "date": "19.01.2024 14:29:44", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Enginar Kızartması, Papatyagiller ailesine mensup çok senelik otsu bitki türü olan enginarın yağ ile işlemden geçirilmiş halidir. En çok Akdeniz ve Güney Avrupa çevresinde yetiştirilen enginar mor ve mavi renkte çiçeklere sahip olup gelişme aşamasında çiçeğini dökerek ve kabuklarının soyulmasıyla birlikte kızartma türlerine dahil edilebilir. Dik gövdeli, sert yapılı, sapsız yapraklı, oval şeklindeki enginar belirli aşamalardan sonra kızartma olarak hazır hale getirilir. Vitamin ve mineral bakımından zengin bir sebze olan enginar kızartması doğru bir şekilde yapıldığında vücudun ihtiyacı olan besin maddelerinin alınmasını sağlar. Söz konusu enginar kızartması sade veya çeşitli soslar eşliğinde yapılmaktadır. Herkesin kendi damak zevkine göre tercih edeceği bu kızartma oldukça lezzetli bir gıda niteliğindedir.

Her yerde kolaylıkla temin edebileceğiniz bir ürün olan enginar her mevsimde kızartma haline getirilebilir. İnsanlar tarafından pek tüketilmeyen bir besin olarak değerlendirilmeyen enginar kızartması ana yemeklerin yanına aperatif bir seçenek olarak tercih edilebilir. Enfes bir lezzete sahip bu gıda tek başına dahi iştahla tüketilebilecek besinler içerisinde yer almaktadır. Bu değerli bitkisel kökenli ürünün kızartılması hususunda sağlık açısından sorjn teşkil etmeyen yağların kullanımı oldukça önemlidir. Tercih sunmak gerekirse zeytinyağı ile hafif bir şekilde enginar kızartması yapıldığı taktirde hem lezzetli hem de vitamini ölmeyen bir gıda tüketmiş olursunuz.

Enginar Kızartması İçin Gerekli Malzemeleri
Enginar Kızartması Nasıl Yapılır?

Mucizevi faydaları olan enginarın belirli aralıklarla vücuda alınması halinde birçok hastalığın önlenmesi kolaylaşır. Bu hususta yağ miktarının çok az bir düzeyde kullanılması sağlığa yönelik önem teşkil eder. Gelelim enginar kızartmasının yapılışı hakkında sizlere bilgi vermeye. Öncelikle enginarların yaprak ve sapından ayıklanması gerekmektedir. Gövde kısmının ise iyi bir şekilde soyulup katı noktaların kesilmesi önemlidir. Oval bir şekilde soyulup elde edilen enginarların kararmaması için az miktarda limon sıkılan suyun içerisine konulması gerekir. Öte yandan sert yapıya sahip enginarların yumuşaması için bir miktar su içerisinde yaklaşık 15 dakika bunların haşlanması gerekir. Bu aşamadan sonra uygun bir kap içerisine yumurta ve tuz alınarak çırpma işlemi yapılır. Ardından enginarlar tek tek yumurtaya bulanarak ardından galeta ununa bulanıp önceden kızdırılan yağın içerisine konulur. Enginarların üzerine bulamış olduğunuz galeta unu pembeleştikten sonra bu besin maddesi kızarmış demektir. İştah kabartan bir koku ile sıcak bir şekilde enginar kızartmasını servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }