{ "title": "Enginar Kızartması", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Enginar-Kizartmasi-54767.jpg", "date": "19.01.2024 14:29:44", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Enginar Kızartması, Papatyagiller ailesine mensup çok senelik otsu bitki türü olan enginarın yağ ile işlemden geçirilmiş halidir. En çok Akdeniz ve Güney Avrupa çevresinde yetiştirilen enginar mor ve mavi renkte çiçeklere sahip olup gelişme aşamasında çiçeğini dökerek ve kabuklarının soyulmasıyla birlikte kızartma türlerine dahil edilebilir. Dik gövdeli, sert yapılı, sapsız yapraklı, oval şeklindeki enginar belirli aşamalardan sonra kızartma olarak hazır hale getirilir. Vitamin ve mineral bakımından zengin bir sebze olan enginar kızartması doğru bir şekilde yapıldığında vücudun ihtiyacı olan besin maddelerinin alınmasını sağlar. Söz konusu enginar kızartması sade veya çeşitli soslar eşliğinde yapılmaktadır. Herkesin kendi damak zevkine göre tercih edeceği bu kızartma oldukça lezzetli bir gıda niteliğindedir.