{ "title": "Enginar Kürü", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Enginar-Kuru-14284.jpg", "date": "19.01.2024 07:02:14", "author": "Müslüm özpolat", "article": [ { "article": "Enginar Kürü, insan sağlığı açısından oldukça faydalı bir bitkisel yöntemdir. İçerisinde A vitamini, C vitamini, kalsiyum, potasyum, demir ve manganez bulunan enginar mineral bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. İnsan vücudunda birçok organ ve hücreye faydalı olan bu besinini tüketimine önem verilmelidir. Enginar yumuşak ve nemli iklimi sevdiği ve yetişebildiği için Akdeniz ülkelerinde yetişen bir sebze türü diyebiliriz. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetiştirilebildiği için ilk bahar aylarında olmaya başlayıp sonbahar ayına kadar devam etmektedir. Bu aylar arasında enginar bitkisi körpe ve taze olduğundan dolayı sert yapraklarından arındırıldıktan sonra isteğe bağlı olarak çiğde tüketilebilmektedir. Enginar sebzenin başlıca faydaları arasında kolesterolü dengede tutması gelmektedir. Bunun yanı sıra karaciğer dostu olarak bilinmekte ve karaciğer hastalığı olanların bol bol tüketmesi halinde, karaciğeri iyileşmesinde katkı sağlar. Ayrıca kanı temizleyerek vücuda direnç katmaktadır. Enginar organlara ve hücrelere direnç kazandırdığı için cinsel yaşama olumlu etkisi olduğu da bilinmektedir. Enginardan elde edilen kürler ise birçok rahatsızlığa karşı kullanılmaktadır.

Enginar kürü faydaları nelerdir?
Enginar kürü nasıl yapılır?
Enginar Kürü Nasıl Yapılır?

Öncelikle elimizde bulunan suyun bir çaydanlık içerisine konularak kaynatılması gerekmektedir. Su kaynama başlayınca elimizde bulunan enginar yapraklarının çaydanlığın içine atarak yedi ile on dakika arası beklenilmelidir. Enginar yaprakları suyun içerisine atıldıktan sonra kısık ateşte bu işlem gerçekleşmelidir. Enginar yaprakları yumuşadıktan sonra ve suya rengini verdikten sonar ateş üzerinden alınarak şeker atılmadan tüketilmesi gerekmektedir. Bu kürün günde üç defa içilmesi karaciğere büyük bir fayda sağlayacaktır.
" } ] }