{ "title": "Enginar Mezesi", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Enginar-Mezesi-23874.jpg", "date": "19.01.2024 10:02:33", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Enginar Mezesi, Yapımı çok basit olan enginar mezesi için hiç malzeme aramanıza gerek kalmadan birkaç malzeme kullanarak sizde kolaylıkla evinizde yaparak akşam aileniz ile bu nefis lezzeti paylaşabilirsiniz. Özellikle karaciğer dostu olan enginarı çocuklarımıza yedirmeye özen göstermeliyiz.

Enginar Mezesi İçin Malzemeleri
Enginar Mezesi Nasıl Yapılır?

Enginar mezesi için ihtiyaç duyulan bütün malzemeleri iyice yıkayalım. Ardından enginarlar kararmasın diye kabın içine su ve limon suyunu ilave ettikten sonra bir süre enginarları bekletin. İçine ekleyeceğimiz taze yeşil soğanı ve kuru soğanı mümkünse robotta çekelim, daha iyi oluyor. Fakat evinizde mutfak robotunuz yok ise çok ince doğrayabilirsiniz. Ardından ocağın altını açalım ve tencerenin içine zeytinyağını ilave edelim, ısındıktan sonra kuru soğanı ve yeşil soğanı ekleyerek kavurmaya başlayalım. Soğanlar hafif pembeleştikten sonra tuzunu, kesme şekerini ve limon suyunu ilave ediyoruz. En üste suda beklettiğimiz enginarları diziyoruz. Enginarlar tamamen suyunu çekinceye kadar altı kısık bir şekilde pişiriyoruz. Ardından bir çay bardağı daha sıcak su ekleyip biraz daha pişiriyoruz. Enginarlar tamamen yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alalım ve soğuması için 10 dakika bekleyelim. Enginar mezesini servis tabağına alalım ve buzdolabında en az 6-7 saat dinlendirelim. Ardından servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }