{ "title": "Enginar Nasıl Haşlanır", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Enginar-Nasil-Haslanir-73224.jpg", "date": "18.01.2024 23:53:38", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Enginar Nasıl Haşlanır, Sebze türlerinden vitamin ve mineral değeri yüksek bitki çeşitleri arasında yer alan enginar buhar veya su içerisinde kaynatma usulü ile haşlanır. Tercihe göre şekillenen haşlama yöntemi oldukça basit niteliktedir. Enginarın içerdiği vitamin değeri vücut için son derece faydalıdır. Haşlama metodu ile tüketilen enginar sağlık açısından önem teşkil eder. Her yerde kolay bir şekilde temin edilebilen enginar yoğun olarak tüketilmese de çoğu mutfakta yer edinmiştir. Enginar nasıl haşlanır denildiğinde sadece yeterli miktarda su ve uygun bir kabın olması yeterlidir. Besin değeri bakımından zengin olan bu sebze her mevsim sofraları süsleyebilir. Haşlama usulü ile elde edilen enginardan birçok yemek türü yapılmaktadır. Bu hususta salata, garnitür, püre, çorba ve benzeri besinler yapılır. Öte yandan enginar haşlaması sonrasında etli yemeklerin içerisine ilave edilmesiyle yapılan yemek türleri kapsamında doyum olmaz bir tat oluşturan bu gıda bütün halinde veya doğranmış olarak tüketime hazır hale getirilebilir.

Enginar Nasıl Haşlanır, Gerekli Malzemeleri
Enginar Haşlaması Nasıl Yapılır?

Taze ve yapraklı sebze olarak temin edilen enginarlar yapraklarından ve sap kısmından ayıklanır. Ardından enginarın beyaz olan kısmı oval şekilde kesilip sert tabakadan ayrılır. Bu aşamada soyulan enginarların hava ile teması sonrasında kararmaması için limonlu su içerisinde bekletilip daha sonra işleme alınması önem arz eder. Öte yandan uygun bir kap içerisine su koyulup ardından enginarlar ilave edilerek kısa ateşte haşlamaya bırakılır. Kaynama noktasına gelince bir tutam tuz eklenir ve yumuşamaya başlayan enginar süzülerek servis tabağına alınıp sade veya bazı soslar eşliğinde sunuma hazır hale getirilir.

Afiyet olsun.
" } ] }