{ "title": "Enginar Nasıl Pişer", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Enginar-Nasil-Piser-78394.jpg", "date": "19.01.2024 19:15:33", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Enginar nasıl pişer, enginarı pişirmek pek çok Hanım için zor olabilir. Ancak sanıldığı kadar zor pişen bir sebze değildir. Enginarın en zor tarafı ayıklama kısmıdır. Ama buna bile çare bulundu. Pazarlarda, manavlarda bile ayıklanmış enginar bulmak çok da zor değil. Enginarı hazır ayıklanmış şekilde alarak, kolayca pişirebilirsiniz. Aslında enginar ayıklamanın birkaç püf noktası dışında çok zor olmadığını da söylememiz gerekir. Sizlere vereceğimiz enginar tarifiyle enginarın nasıl kolay ayıklandığını, nasıl kolay piştiğini göreceksiniz. Enginar tariflerinin bir kısmı zeytinyağlı hazırlanır, bir kısmı da etli olarak pişirilir. Hepsi de birbirinden lezzetli olur. Zeytinyağlı pişen enginara bazıları baklayı taze olarak kabuklu şekilde, bazen iç bakla ilavesiyle pişirir. Bu şekilde de harika olur. Bir de enginar yemeklerinin en yakışan malzemesi dereotudur. Dereotu kullanmadan enginar pişirmeyin. Dolmasına da yemeğine de salatasına da pek yakışır. Sizlere enginar nasıl pişer, nasıl hazırlanır bunun için vereceğimiz tarifte hepsini açıklayacağız.

Enginar nasıl pişer, malzemeler nelerdir?
Enginar nasıl pişer

Enginarı bugün tavuklu olarak pişireceğiz. İlk önce enginarları ayıklamamız gerekiyor. Bir kenarda derin bir kâsenin içine su koyarak içine limonu sıkalım. Bunu ayıkladığımız enginarlar kararmasın diye hazırlıyoruz. Önce enginarların sapların dibinden keselim. Dışındaki yaprakların sert olanları tek tek koparalım. Elimizde taze yapraklı baş enginarlar kalsın. Bunların yapraklarını aralayarak orta kısmını açalım. İçinde bulunan tüyleri bir kaşık yardımıyla temizleyelim. Enginarın tepesinden uç tarafından yaprakların uç kısmını düz şekilde keselim. Yaprakların dip tarafları en taze olan yerleridir. Sonra enginarı dört parçaya bölelim. Kararmaması içinde hemen hazırladığımız limonlu suyun içine koyalım. Diğer enginarları da aynı şekilde hazırlayalım. Saplarını da unutmayalım. Dış kabuklarını soyarak taze olan kısımlarını bölerek limonlu suya atalım. Enginarları hazırladık. Şimdi enginar nasıl pişer neler yapmamız gerekiyor bunlara göz atalım.

Unutmadan enginarı hazır ayıklanmış alırsanız, muhtemelen çanak şeklinde satılır. Bununla da yemeğinizi pişirebilirsiniz. Tek kaybınız taze yapraklarının lezzetinden mahrum kalacaksınız. Şimdi tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Kuru soğanı da havuçla birlikte yemeklik doğrayarak tencerede zeytinyağı ile kavurun. Buna tavuk etlerini de ilave ederek kavurmaya devam edin. Bezelyeyi ister konserve olarak, isterseniz taze olarak kullanabilirsiniz. Tavsiyemiz taze kullanmanızın daha iyi olacağı şeklindedir. Tencereye limonlu suyun içindeki enginarları atın. Bezelyeleri ve doğranmış patatesi de koyun. Birkaç defa karıştırın ve yemeğin tuzunu da ilave edin. İçine unu koyarak, enginarları geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edin. Ocağın altını kısığa ayarlayın ve enginarın pişmesini bekleyin. Enginar pişince ocağı kapatarak, üzerine kıydığınız dereotunu koyun. Artık enginar yemeği servise hazır. Enginar nasıl pişer gördük, sıra lezzetini tatmaya geldi.

Afiyet olsun.
" } ] }