{ "title": "Enginar Sapı Yemeği", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Enginar-Sapi-Yemegi-63565.JPG", "date": "20.01.2024 03:15:33", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukça seven bu bitki genellikle Akdeniz bölgesinde sıkça yetiştirilmektedir. Enginar yemeği mevsiminde hemen hemen her evde pişmektedir. Bu sebzenin oldukça faydaları vardır ve saymakla bitmemektedir. Örneğin sindirim sistemini hızlandırır, kolesterolden kalp hastalığına ve kansere kadar faydası olan mucize bir sebzedir. Bu sebze diğer bütün sebzelerden farklı olup yüksek miktarda protein ve karbonhidrat bulundurmaktadır. Yani vitamin ve mineral olarak zengindir. Genellikle bütün diyet uzmanları tarafından bile önerilen enginar sapı yemeği fit bir vücuda kavuşmanıza yardımcı olur. Enginar sapı yemeği genellikle herkesin yöresine göre değişmektedir.

Enginar sapı yemeği tarifi malzemeler
Enginar sapı yemeği nasıl yapılır?

İlk olarak enginar saplarını uzun uzun doğrayalım. Daha sonra sapları iyice yıkayalım. Büyük bir tencereye zeytinyağını alalım ve ocağın altını açalım. Soğanları ince ince doğrayalım ve yağın içerisine ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım. Salçayı da tencerenin içerisine alarak soğanlarla beraber biraz karıştıralım. Hazır olan salçalı soğanların üzerine enginar saplarını ekleyelim ve şekerini, tuzunu da koyarak ağzını kapatalım. Sebzelerin içerisine garnitürler ve domatesi ekleyerek suyunu salana kadar bekleyelim. Daha sonra üstüne geçecek kadar sıcak su ekleyelim ve sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Pişen yemeğin altını kapatarak ağzı kapalı bir şekilde soğumasını bekleyelim. Son olarak soğuyan yemeği servis yapalım.
" } ] }