{ "title": "Enginar Üretimi", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Enginar-Uretimi-31428.jpg", "date": "20.01.2024 10:54:59", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Enginar Üretimi, Kaliteli enginar yetiştirmek amacıyla ekilecek ürünün senelik mahsullerden dikilmesi gerekir. Enginar üretimi genel olarak bitki yetiştiriciliği olarak kaliteli verim oluşturmaktadır. Bitkisel olarak yetiştirilen ve daha sonra dikilen enginar 1. Kalite hasat oluşturacaktır. Fakat son zamanlarda gerçekleştirilen enginar tohumundan üretim enginarın 2. Kalite hasat vermesine neden olmaktadır. Enginar filizlerinin iyi kalitede olası için dikilen enginar üretimi bitkisel üretim olmalıdır. Fakat yapılan araştırmalara göre tüketicilerin talebi ve uzmanların yapmış olduğu araştırmalarda tohum üretimi enginarın görünüm itibariyle ve tat olarak daha iyi olduğu belirtilmiştir. Bu sayede yetiştirilecek olan enginarın mahsulün uzun süreli yer kaplamadığı için senelik olarak üretimi tarım alanlarının yeterli olmadığı yerlerde olanak sağlamıştır.

Enginar Üretiminde Enginar Tohumu

Enginar çiçeklerinin tozlanması ve döllenme işlemi tamamlandığında hem yaprakları hem de taç oluşturan yapraklar beyazlar. Enginar üretiminde bitki erkek ve dişi organının meydana getirdiği tüylü olan kısım kurur ve tabla kısmında tohumlar meydana getirir. Enginar tohumları mor, siyah renginde ve kırçıllı bir yapıdadır. Çimlenme ömrünü 4 ile 6 yıl aralığında korumaktadır.

Enginar Üretimi Nasıl Yapılır?
Enginar Üretimi İçin Gerekli Görülen Bakım Nasıl Yapılır?

Enginar üretimi yapılacak toprak iyi seçildiği taktirde üretim iyi olacaktır. Enginar üretiminde gerekli görülen bitkisel yetiştirme ya da çekirdek yetiştirme sonrasında enginar bitkisi sulamasına, uygun hava koşullarında üretimi yapılmasına, gübrelemeye, çapa yapmaya ve enginar temizliğine dikkat edilirse hasat oldukça iyi olacaktır.
" } ] }