{ "title": "Enginar Yaprağı Çorbası", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Enginar-Yapragi-Corbasi-57727.jpg", "date": "20.01.2024 17:56:21", "author": "dudu yıldız", "article": [ { "article": "Enginar yaprağı çorbası, sağlıklı olması açısından bol bol tüketilmesi gerekir. Özellikle Ege bölgesinde yapıldığı görülür. Çocukların da severek tüketmesi açısından onların bağışıklık sisteminin güçlenmesine fayda sağlar. Mevsiminde yapılarak tüketilmesi ile besleyici özelliğinden istifade edilir. Ayrıca dondurucuda saklanmış halinin de kullanılarak yapılması mümkündür. Ancak mevsiminde yapılması daha lezzetli olmasını sağlar. Enginar yaprağı çorbası tüketilmesi halinde vücudun gerekli vitamini ihtiyaçlarının karşılanması sağlanır. Özellikle potasyum, magnezyum, fosfor, E, B, A vitamini gibi içerdiği besleyici özellikler sayesinde bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Birçok hastalığın giderilmesinde etkili olarak kullanılan enginarın özellikle solunum yolları şikâyetlerinde yapılarak çorbasının tüketilmesi bu problemlerin giderilmesinde fayda sağlar. Şifa özelliği bulunan yapraklı enginar çorbasının haftada en az bir kere yapılarak tüketilmesi gerekir. Şimdi yapraklı enginar çorbasının yapılış tarifini sizlerle paylaşalım.

Enginar yaprağı çorbası gerekli malzemeler
Enginar yaprağı çorbası nasıl yapılır?

Öncelikle olarak pazardan taze olarak satılan enginarların dışında bulunan otsu yapraklarının temizlenmesi gerekir. Sonrasında ortasında bulunan ince yapraklara kadar temizlenmesinin ardından, enginarın dört parçaya bölünerek orta kısmında bulunan tüylü bölümünün temizlenerek çıkartılması gerekir. Bu süre içerisinde tencerenin içerisine zeytinyağı ilave edilerek sarımsağın ve soğanın ince doğranmasının sonrasında kavrulması için ocağın altı yakılır. Bir dakika kavrulduktan sonra enginarın yaprakları ile büyük parçaları tencereye ilave edilerek, zencefil konulup soteleme işlemine devam edilir. Bu süreç içerisinde karıştırılarak yavaş yavaş un ilave edilip, kavurma işlemine devam edilir. Sonrasında sıcak su konularak kaynaması için beklenir.

Kaynadıktan sonra on dakikaya kadar kaynamaya devam ederek içerisinde bulunan enginarların pişmesi sağlanır. Sonrasında ocağın altı kapatılarak enginarların ezilmesi için blenderden geçirilir. İçerisinde hiçbir tortu kalmayana kadar işleme devam edilir. İsteğe bağlı sonrasında süzgeç ile süzülmesi sağlanır. Ancak iyice blenderla ezme işlemi yapılmış ise süzülmesine gerek yoktur. Sonra ocağın altı yıkılarak tekrar kaynaması sağlanır. Kaynadıktan sonra karıştırarak krema ilave edilerek pişmesi sağlanır. Enginar yaprağı çorbası için gerekli tuz, karabiber ilave edilerek 2 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alınarak servise hazır edilir. Diğer taraftan cevizler merdane yardımı ile küçük parçalara ayrılır. Enginar yaprağı çorbası servis tabağına konularak üzerine ceviz serpilerek, servisi hazır edilir. İsteğe bağlı olarak yanında ekmek kızartması ile sunum gerçekleştirilir. Böylece enginar yaprağı çorbası servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }