{ "title": "Enginar Yaprağı Dolması", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Enginar-Yapragi-Dolmasi-94239.jpg", "date": "20.01.2024 09:24:19", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları olan bir bitkidir. Enginarın sapı ayrı, ortasından çıkan çanak kısmı ayrı yaprakları da ayrı bir lezzettir. Enginara yaprağından hem sulu yemek hem de dolma yapılabilir. Enginar yaprağı parçalara ayrılarak ya da bütün halinde doldurulabilir. Bütün halinde doldurulan enginar yaprağı dolması daha pratik ve orijinaldir.

Enginar yaprağı dolması için gerekli malzemeler
Enginar Yaprağı Dolması Nasıl Yapılır?

Enginar yaprağı dolmasının yapımına iç malzemeyle başlayın. Pirinci yıkayın ve üzerine tüm iç malzemeleri ilave edip iyice karıştırın. Diğer taraftan enginarın dışında yer alan en sert görünümlü kabukları ve sapını kopartın. Diğer kabukların kalması gerekir. Enginarın uç kısmından yaklaşık 2 cm'lik yeri kesin ve atın. Kalan kısım enginar dolması yapılacak kısmıdır. Bu kısmı doldurabilmek için ortasını elle açın. İçinde görünen mor tüylü kısmı kaşıkla çıkartın. Diğer yaprakları da yavaşça ayırın ve doldurmak için yer açın. Kararmaması için içine limon suyu sıkıp biraz sürtün. Eğer dolmayı yapmak için bekleyecekseniz limonlu suda da bekletmeniz gerekir. Elde edilen iç malzemeyi enginarın ortasından başlayarak yaprak aralarına doğru doldurun. Çok fazla tepmemeye özen gösterin. Tencereye dizin ve yarısına kadar sıcak su ilave ederek dolmayı pişmeye bırakın. Enginar yaprağı dolmasının pişme süresi çiğ iç kullanıldığı için yaklaşık 55 dakikadır. Piştikten sonra üzerine limon sıkarak afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }