{ "title": "Enginar Yaprağı Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/enginar-yapragi-nasil-pisirilir-9371.jpg", "date": "19.01.2024 09:13:27", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Enginar Yaprağı Nasıl Pişirilir, pazara gittiğiniz zaman eminim ki sizin de dikkatinizi çekmiştir. Enginar satıcıları enginarları soyar ve limonlu su dolu bir kabın içerisine atarlar. Enginar yaprakları ise yerde çöp vaziyetinde bekler. Oysaki enginarın en kıymetli yeri yaprağı. Bunu pek çok kimse bilmediğinden dolayı da enginar yaprağı maalesef hak ettiği yerde değil. Hiçbir sebze ya da meyve enginar yaprağındaki kadar mineral içermez. Karaciğeri koruyan flavonidler içeren enginar yaprağı, aynı zamanda anti kansorejen bir madde olma özelliği taşıyor. Enginarın yapraklarında sebzesinden daha çok sinarin maddesi bulunur. Sinarin safra üretimini uyaran ve yağların sindirilmesini sağlayan bir maddedir. Sakın şaşırmayın ve hiç denemediyseniz bir kere enginar yaprağı pişirin ve bugüne kadar neler kaçırdığınızı bir görün. Enginar yaprağı nasıl pişirilir, sorusunun cevabı işte burada. Herkese kolay gelsin.

Enginar yaprağı pişirmek için gereken malzemeler
Enginar yaprağı nasıl pişirilir?

İşin en bilinmeyen ve zor kısmı gibi görünse de enginar yapraklarını temizlemek çok kolay. Enginarın yapraklarının bulunduğu sap kısmında sert ve lifli bir tabaka bulunur. Nasıl pırasanın en dış katmanını soyuyorsak enginar yaprağının da lifli ve sert kısmı bıçak ile çıkarılır. Enginar yapraklarının iç kısmı dokunduğunuzda yumuşak halde olan pişireceğiniz kısmıdır. Bu kısımları doğrayarak içine limon suyu eklenmiş su dolu bir kaba alın.

Kuşbaşı etleri suyunu salıp çekene kadar tencerede çevirin. Yemeklik doğranmış kuru soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı, sıvıyağ ve tereyağı ile bir tencereye alıp soğanlar ve sarımsaklar pembeleşene kadar çevirin. Daha sonra kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğanmış domatesleri yumuşayana kadar pişirin ve salçasını ilave edin. Enginar yapraklarını da tencereye aldıktan sonra birkaç kez soteleyin ve tuzunu ilave edin. Suyunu da ekledikten sonra kısık ateşte pişirin. Enginar yaprakları yumuşamaya başlayınca yıkanmış bulguru da ilave edin. Bulgurla birlikte pişme süresi tamamlanınca altını kapatın.

Afiyet olsun.
" } ] }