{ "title": "Enginar Yaprağı Suyu", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Enginar-Yapragi-Suyu-99537.jpeg", "date": "19.01.2024 20:49:05", "author": "arzu çobanoğlu", "article": [ { "article": "
Enginar Yaprağı Suyu; Enginar yapraklarında bulunan sinarin dediğimiz madde karaciğerin safra üretimini uyarmaktadır. Yağların sindirilmesini sağlayarak kolesterolün düşürülmesine çok faydalı olan enginar yapraklarını kurutarak elinizde her zaman bulundurabilirsiniz. Enginar bir Akdeniz bitkisidir. K vitamini ve B vitamini yönünden oldukça zengin olan enginar yaprakları suyundan sağlıklı bir şekilde faydalanabilirsiniz.

Enginar Yaprakları Nasıl Kurutulmalı

Enginar alırken yapraklarının yeşil olmasına dikkat ederek aldığınız enginarı yıkayarak yapraklarını ayırdıktan sonra güneş görmeyecek şekilde örtü üzerine sererek kurutmanız gerekmektedir. Enginarın yaprakları yeşilin tonları ve mor renklerde bulunuyor ve harika rengi çıkıyor.

Enginar Yaprağı Suyunun Faydaları Nelerdir?
Enginar Yaprağı Suyu Nasıl Hazırlanır

Büyük bir cezveye 2 su bardağı su koyarak kaynatın. Su kaynayınca içine kurutulmuş olan enginar yapraklarından 10 adet ekleyerek 5 dakika daha kaynatın. Kaynattıktan sonra ister sıcak enginar çayı olarak veya soğutarak enginar yaprağı suyu olarak tüketeceğiniz şifalı su karaciğerin dostudur ve çok faydalıdır. Enginar yapraklarından hazırlanan su gerçek anlamıyla çok lezzetli ve hoş bir kokusu ile severek içeceksiniz. Yaz günlerinde sizi serinletecek olan enginar suyunu lütfen ihmal etmeyiniz. Fakat her şeyin fazlasının zararlı olabileceği gibi enginar yaprakları suyunu içerken de abartmadan içmeli ve bir süre ara vermelisiniz. Enginar ege bölgesinde yetişen bir besin kaynağı olduğu için çok daha ucuzken bazı yerlerde ithal geldiğinden daha pahalı ve çok kıymetlidir.
" } ] }