{ "title": "Enginar Yaprağı Yemeği", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Enginar-Yapragi-Yemegi-63358.jpg", "date": "22.01.2024 01:26:21", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Enginar Yaprağı Yemeği: Baş kısımlarını kullandığınızı enginar sebzesini yapraklarını ve saplarına kesinlikle atmayın. Çünkü size enginarın bu kısımlarını DA değerlendirebileceğiniz şahane bir yemek tarifim var. Bilindiği gibi enginar oldukça şifalı bir bitkidir ve içerisinde birçok faydalı vitamin ile aynı zamanda değerli bir besin içeriğine sahiptir. Enginar sebzesi kadar yapraklarında da bulunan faydalı bileşikler ve en az enginar kadar leziz bir tada sahip olan enginar yaprağı ile yapacağınız enginar yaprağı yemeği oldukça farklı bir tariftir. Bugün akşam yemeği düşünen bayanlar için iyi bir alternatif olacak enginar yaprağı yemeği sağlıklı olması bakımından çocuklarınız için de oldukça iyi bir seçenek olacak.

Enginar yaprağı yemeği malzemeleri
Enginar yaprağı yemeği nasıl yapılır?

Bu tarifi hazırlamak için enginarları yaprakları ile alabileceğiniz gibi aynı zamanda marketlerde bağ olarak satılan enginar yapraklarını almayı da tercih edebilirsiniz seçim tamamen size kalmış. Enginar yaprağı yemeğini hazırlamak için enginar yapraklarının ayıkladıktan sonra bol su ile iyice yıkayıp süzülmeye bırakın. Daha sonra kesme tahtasının üzerinde pırasa doğrar gibi bir parmak genişliğinde enginarları doğrayıp içine su doldurup limon sıktığınız bir kabın içerisinde alın. Doğradığınız enginar yaprakları limonlu su içerisinde beklerken bu arada kuru soğanı yemeklik doğrayıp bir tencerenin içerisinde zeytinyağı ile kavurduktan sonra içerisine doğranmış yeşil biber, küp doğranmış patates ve havuçları da ilave edip bir miktar kavurun. Ardından küp doğradığınız domatesleri de ilave edip ocağın altını kısın. Daha sonra tencerenin içerisine yemeğinizin suyunu ve yıkamış olduğunuz pirinçleri ve tuzu da ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Enginar yaprağı yemeğiniz pişmek üzereyken içerisinde toz şekeri de ilave edip bu şekilde 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Enginar yaprağı yemeğini5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }