{ "title": "Enginar Yemek Çeşitleri", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Enginar-Yemek-Cesitleri-99124.jpg", "date": "21.01.2024 17:32:41", "author": "Merve Kürcan", "article": [ { "article": "
Enginar yemek çeşitleri, mevsimin güzellerinden biri olan enginar hazmı kolay, az kalorili ve özel bir tada sahip bir sebzedir. En bol bulunduğu ay nisan olan enginar hem sağlık açısından hem de lezzet açısından oldukça iyi bir sebzedir. Enginar karaciğer dostu olarak bilinir ve karaciğeri güçlendirir. Mineral ve vitamin açısından oldukça zengindir ve düşük oranda karbonhidrat ve yağ içerdiğinden genellikle diyet listesinde yerini alır. Bunun yanında romatizma hastalıklarına da iyi gelmektedir. Yani kısaca özetlersek, pazarda ve markette görüp özendiğimiz enginar, sayılamayacak kadar birçok derde devadır.

Etli Enginar Dolması İçin Gerekli Malzemeleri
Etli Enginar Dolması Nasıl Yapılır?

Enginarların tencerede düz durmaları için saplarını kesiniz. Tepesindeki tüm yaprakları kesip, ortasında bulunan tüyleri çıkarınız. Ardından yıkayarak, kararmamaları için limonlu suda bekletiniz. Bu sırada iç harcını hazırlayınız. İç harcı için soğanları rendeleyerek, pirinç, baharat, dereotu ve zeytinyağının yarısını da ekleyerek kıymayı iyice harmanlamaya başlayınız. Enginarların yapraklarını elleriniz ile açabildiğince açmaya çalışınız. Açtığınız orta yere hazırlamış olduğunuz kıymalı harcı koyunuz. Ardından enginarları tencereye dizip, suyu ve zeytinyağını ekleyiniz. Kapalı olarak 45 dakika kadar pişiriniz.

Enginarlı Pilav İçin Gerekli Malzemeleri
Enginarlı Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinçleri önceden güzelce yıkayıp ister soğuk isterseniz de sıcak suyla ıslatınız. Diğer yandan enginarları temizleyip dörde beşe bölünüz. Enginarları tencereye koyup, üzerine yarım limon suyu, zeytinyağı, tuz, bezelye ve suyu ekleyerek, haşlamaya bırakınız. Pilavına geçecek olursak, soğanları ince ince doğrayarak sıvıyağ ve tereyağında soteleyip, pirinçleri ilave ediniz. Haşlanmış olan bezelye ve enginarları da süzerek kavrulan pirinçlerin üzerine ekleyiniz. Ardından sıcak suyu ve 1 tane tavuk bulyonu da ekleyerek pişirmeye bırakınız. Pilav suyunu çekince bir kere karıştırıp kapağını katarak, demlenmeye bırakınız. Son olarak da ince kıyılmış dereotunu ekleyiniz. Böylece pilavınız hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
" } ] }