{ "title": "Etli Enginar", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Etli-Enginar-55371.jpg", "date": "19.01.2024 12:31:50", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "Etli Enginar, Son derece besleyici çocuklarınızın ve sizin beslenme düzenine ekstra bir değer katacak kadar kıymetli bir yemek olma özelliğini taşıyor. Sağlıklı beslenme düzenine dikkat ediyorsanız etli enginarı mutlaka yemek listelerinize eklemelisiniz. Kanı temizleyen, kalp adalelerini güçlendiren, mide ve bağırsakları dezenfekte ederek sindirim sistemini düzenleyen, guersetin ve rutin antioksidanları ile kansere karşı koruyucu özelliği olan etli enginar muhteşem bir yemek olmanın yanı sıra adeta sağlık deposu olma özelliği taşıyor. Yapımı ise sizi hiç uğraştırmayacak kadar basit. Püf noktası ise etli enginarı mutlaka kuzu eti ile yapmanızdan geçiyor.

Etli enginar için gereken malzemeler
Etli enginarın nasıl yapılır?

Öncelikle enginarları biraz iri dilimli küp şeklinde doğrayın ve limon suyu ilave edilmiş suda bekletin. Etli enginar pişireceğiniz tencereye ilk olarak kuzu kuşbaşı etlerinizi alın ve tencerenin ağzını kapatarak 5 dakika kadar pişirin. Daha sonra zeytinyağı ve tereyağını ekleyip birkaç kez çevirin. Yemeklik doğranmış soğanları da ekledikten sonra soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Bu işlemler ile yemeğimizin harcını hazırlamış oluyoruz.

2. Aşamada ise iyice süzülmüş olan doğranmış enginarları ve unu tencereye ilave ederek güzelce karıştırın. Artık toz şeker ve tuzunu da ilave edebilirsiniz. Yemeğinizin suyunu da ilave ettikten sonra mümkün olduğunca en kısık ateşte pişirmeye alın. Etli enginarın pişmesine 5 dakika kala ince kıyılmış dere otunu da tencereye ekleyin ve altını kapatın. Yemeğiniz dinlendikten sonra keyifle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }