{ "title": "Fırında Enginar Dolması", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Firinda-Enginar-Dolmasi-84861.jpg", "date": "21.01.2024 03:30:45", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Fırında Enginar Dolması, enginar özellikle zeytinyağlı soğuk yemekler arasında en çok tercih edilen yemek çeşididir. Normalde her evde enginar zeytinyağlı ve garnitürlü tencere yemeği olarak pişirilmektedir. Ancak fırında enginar dolması da bir o kadar lezzetli oluyor. Denemeyen hamarat hanımlar için işte muhteşem bir lezzet, ayrıca üzerinde eriyen kaşar peyniri ile de hem göze hem de damak lezzetinize hitap edecektir. Yapımı oldukça pratik olan fırında enginar dolması oldukça hafif ve çok lezzetli oluyor.

Fırında Enginar Dolması İçin Gerekli Malzemeleri
Zeytinyağlı Enginar Dolması Nasıl Yapılır?

Öncelikle enginarları yapraklarından güzelce temizleyin ve ardından küçük bir tencerenin içerisine dizelim. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ve limon suyunu ilave edelim, tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını yakalım. Tenceredeki su kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve enginarları pişmesi için bırakalım. Enginarlara haşlanırken arada sırada çatalla kontrol edelim ki, enginarlar fazla haşlanıp dağılmasın. Kuru soğanı yemeklik olacak şekilde küp şeklinde doğrayalım, tavanın içine 2 yemek kaşığı zeytinyağını ilave dip kuru soğanları kavurmaya başlayalım. Kuru soğan haşlandıktan sonra tavaya garnitürü ekleyelim ve 2 dakika kadar kavuralım. Haşlanmış olan enginarları fırın tepsisine alalım, ardından hazırladığımız garnitürü enginarın içine dolduralım. Üzerine gezdirmek için limon suyu, zeytinyağı, tuz ve toz şekeri ilave edip sosu çırptıktan sonra enginar dolmasının üzerine gezdirelim. Bu arada kaşar peynirini rendeleyip enginar dolmasının üzerine serpelim. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra kaşar peyniri eriyinceye kadar fırında enginar dolmasını pişirelim. Daha sonra pişen fırında enginar dolmasını servis tabağına alalım ve dereotu ile süsleyelim.

Afiyet olsun.
" } ] }