{ "title": "Garnitürlü Enginar Dolması", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Garniturlu-Enginar-Dolmasi-94279.jpg", "date": "19.01.2024 22:10:56", "author": "zerrin", "article": [ { "article": "Garnitürlü enginar dolması, Enginar ve garnitürden hazırlanan bu dolma sebze ağırlıklı beslenenlerin sevip vazgeçemeyeceği yemeklerden biri olmaya adaydır. Garnitürlü enginar dolması lezzeti ile birçok kişinin beğeneceği yemeklerden biridir. Her ne kadar sofralarda pek sık yer almasa da sağlıklı yaşama önem veren kişilerin ilgisini çekebilecek bu yemek kalorisi düşük besin değeri ise oldukça yüksek olan bir besindir. Sizde sofralarınızda farklı bir tada ihtiyaç duyuyorsanız ve farklı bir yemek arayışı içindeyseniz garnitürlü enginar dolmasını denemenizi tavsiye ederiz. Şimdi sizler için bu ayrıcalıklı yemeğin tarifini paylaşıyoruz. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Garnitürlü enginar dolması için gerekli malzemeler
Garnitür için
Üzeri için
Garnitürlü enginar dolması nasıl yapılır?

Öncelikle enginarları iyice temizleyin. Temizlenen enginarları kararmamaları için bir kaba alın ve üzerine biraz su ilave edin. Su içerisine ise bolca limon sıkın. Enginarlar limonlu suda bekletilirken sizde ayrı bir kap içerisine unu alın. Un üzerine, hafif şeker, tuz, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra üzerine bir miktar su ilave edin. Enginarları bir tencere içerisine alın. Ocağın altını açın ve hazırlanan kap içerisindeki sudan enginarların yüzeyini geçene kadar ekleyin. Enginarlar yumuşayana kadar kaynatmaya devam edin. Enginarlar pişerken sizde garnitürü hazırlamaya başlayın. Öncelikle soğanı soyarak yemeklik doğrayın. Ardından sarımsağı soyarak soğan içerisine çok küçük doğrayın. Daha sonra patatesi soyarak yıkayın.

Patatesleri nohut büyüklüğünde doğrayın. Havucu da patatese uyum sağlayacak şekilde küçük küçük doğrayın. Bezelye ve tuzu da ilave ederek bu karışımı bir tencere içerisine alın. Ocağın altını açın çok az bir su ilave edin ve sebzeler pişene kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Enginarlar pişince ocağın altını kapatın ve enginarları çıkarın. Garnitürler de pişince enginarların içini garnitürle doldurun. Enginarlar garnitürlerle doldurulduktan sonra enginar dolmaları üzerine enginarı pişirdiğiniz sudan birkaç kaşık gezdirerek dökün. Enginarların yarısına gelene kadar enginarı pişirdiğiniz sudan tencereye ilave edin. Enginar dolmaları üzerine yarım limonu dilimler halinde paylaştırın ve ocağı tekrar açıp yaklaşık 15 dakika daha pişirin. Enginar dolmaları pişerken sizde dereotunu ayıklayıp çok küçük bir şekilde doğrayın. Doğranan dereotu üzerine hafif limon sıkabilirsiniz. Enginar dolmasının süresi dolunca ocağın altını kapatıp yemek dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }