{ "title": "Garnitürlü Enginar", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Garniturlu-Enginar-86196.jpg", "date": "19.01.2024 13:58:28", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Garnitürlü enginar; özellikle otel ve restoranlarda en çok tercih edilen zeytinyağlı yemek çeşitlerinden bir tanesidir. Görüntüsü itibariyle çok şık olan bu yemeğin yapımı son derece kolaydır. Bazı insanlar sebze yemeklerinden ziyade etle hazırlanan yemekleri daha fazla tercih eder. Et her ne kadar protein kaynağı olsa da hazmının ve sindiriminin zor olduğu asla akıldan çıkartılmamalıdır. Özellikle ilerleyen yaşlarda tansiyon gibi kronik hastalıklarda eklenince artık tüketilen gıda maddelerine daha fazla özen gösterilmesi gerekmektedir. İnsan sağlığı için sebze tüketimi çok önemlidir. Özellikle zeytinyağıyla pişirilen sebzelerin insan sağlığı için önemiyse tartışma götürmez. Hemen hemen her yaşta dikkat edilmesi gereken sağlıklı beslenmenin ilk koşulu bol zeytin yağlı sebze tüketmektir. Enginar da bu sebzeler içerisinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Enginar sadece kalp sağlığı için değil aynı zamanda karaciğer için de gerekli bir besin maddesidir. Enginar garnitür olarak adlandırılan bazı sebzelerle doldurularak pişirilebilir. Tabi enginarı hazırlarken kullanılan sebze çeşitliliği arttıkça fayda daha da artar.