{ "title": "Garnitürlü Enginar", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Garniturlu-Enginar-86196.jpg", "date": "19.01.2024 13:58:28", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Garnitürlü enginar; özellikle otel ve restoranlarda en çok tercih edilen zeytinyağlı yemek çeşitlerinden bir tanesidir. Görüntüsü itibariyle çok şık olan bu yemeğin yapımı son derece kolaydır. Bazı insanlar sebze yemeklerinden ziyade etle hazırlanan yemekleri daha fazla tercih eder. Et her ne kadar protein kaynağı olsa da hazmının ve sindiriminin zor olduğu asla akıldan çıkartılmamalıdır. Özellikle ilerleyen yaşlarda tansiyon gibi kronik hastalıklarda eklenince artık tüketilen gıda maddelerine daha fazla özen gösterilmesi gerekmektedir. İnsan sağlığı için sebze tüketimi çok önemlidir. Özellikle zeytinyağıyla pişirilen sebzelerin insan sağlığı için önemiyse tartışma götürmez. Hemen hemen her yaşta dikkat edilmesi gereken sağlıklı beslenmenin ilk koşulu bol zeytin yağlı sebze tüketmektir. Enginar da bu sebzeler içerisinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Enginar sadece kalp sağlığı için değil aynı zamanda karaciğer için de gerekli bir besin maddesidir. Enginar garnitür olarak adlandırılan bazı sebzelerle doldurularak pişirilebilir. Tabi enginarı hazırlarken kullanılan sebze çeşitliliği arttıkça fayda daha da artar.

Garnitürlü enginar hazırlarken çok fazla vaktiniz yoksa piyasada satılan konserve garnitürden faydalanabilirsiniz. Ancak yemeğe ayıracak 15-20 dakikanız varsa daha lezzetli bir yemek ortaya koymak için kendi garnitürünüzü kendiniz hazırlayabilirsiniz.

Garnitürlü enginar için gerekli olan malzemeler
Garnitür için
Garnitürlü Enginar Nasıl Yapılır?

Garnitürlü enginarın yapımı için ilk önce iç malzemeyi hazırlayın. Bunun için patates ve havucu küçük küpler halinde doğrayın. Küçük bir tencereye doldurup üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin. Havuç ve patates yaklaşık 5 dakika kaynadıktan sonra içerisine taze bezelyeyi de ilave edip tuzunu ayarlayın. Garnitürün lezzetli ve sağlıklı olması açısından suyunu çekmesi çok önemlidir. Garnitür piştikten sonra enginar çanaklarını hazırlayabiliriz. Önceden hazır olarak alınan enginar çanağını iyice yıkayıp limonlu suyun içinde bir süre haşlayın. Enginar çanağı daha sonra garnitürle de pişeceğinden dağılmamasına özen gösterin.

Haşlanan enginar çanağını yayvan bir tencereye dizin. Çanakların içerisini hazırlanan harçla doldurun. Tencerenin bir kenarından çanakların içinden harç çıkmayacak şekilde sıcak su, zeytinyağı ve tuzu ilave edin. Kullanılacak su miktarı enginar çanağının boyunu geçmesin. Kaynamaya başladığında baharat, toz şeker ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip yaklaşık 10 dakika boyunca pişirin. Garnitürlü enginar servise hazır. Soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }