Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görünümünde olduğu için dış görünüşü ile dikkat çeken sağlıklı besindir. Enginar hamile bayanların çok tüketmesi gereken doğal bitkiler arasında bulunur. Enginar anne sağlığına ve bebek sağlığına faydalı olur. Doktor kontrolü ile tüketimi onaylanmıştır. Hamilelik süresince anne adayının vücudunda değişiklik oluşur ve gebelik süresince hormon değişikliği yaşandığı için birçok sağlık sorunu oluşmaya başlar. Karaciğer rahatsızlığı ve yüksek kolesterol gibi sağlık sorunlara enginar tüketimi faydalı olabilir. Hamilelikte enginar tüketimi bebeğin zekâ ve vücut gelişimine de faydalı olabilir. Hamilelik döneminde sindirim sistemi yavaş çalıştığı için kabızlık problemi devamlı oluşur. Enginar içinde lif, kalori, yağ ve şeker oranı fazla olduğu için mideyi rahatlatır ve kabızlık sorununa iyi gelebilir. Enginar içinde ayrıca C ve K vitamin, demir özelliği olduğu için anne adayının günlük vitamin ihtiyacını karşılayabilir. Hamilelikte enginar tüketimi haftada iki kez yapılabilir. Enginarın fazla tüketimi anne sağlığına yan etki yapabilir. Enginar tüketilmeden önce doktor önerisi mutlaka alınmalıdır.
Hamilelikte enginarın faydaları nelerdir?
Bebeğin beyin ve zekâ gelişimine yardımcı olur.
Anne adayının erken doğum yapmasını önler.
Enginar içinde lif oranı fazla olduğu için ishal ve kabızlığın oluşmasını engeller.
Karın ağrısını ve kramp oluşmasını önler.
Bebeğin vücut gelişimini sağlar.
Hamilelik döneminde safra taşı ve böbrek taşı oluşmasını önler.
Mide ağrısını ve mide yanmasını önler.
Mide bulantısını ve kusmayı azaltır.
Sindirim sisteminin çalışmasını sağlar ve rahatlatır.
İdrarı söktürür.
Hücreyi güçlendirir.
Anne karnındaki çatlağın kısa sürede iyileşmesini sağlar.