{ "title": "İç Baklalı Enginar", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Ic-Baklali-Enginar-44583.jpg", "date": "19.01.2024 16:17:13", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
İç Baklalı Enginar, iki muhteşem sebzenin bir araya gelmesinden oluşan muhteşem bir lezzet demek iç baklalı enginar için söylenebilecek en doğru analiz olacaktır. Enginarın karaciğer için en iyi dost olduğunu bilmeyen yoktur. Fakat iç baklada enginar az kalır özelliklere sahip değil. Tam bir doğal depamin kaynağı olan iç bakla aynı zamanda enginarla birleşince idrar yolları, karaciğer ve böbrek temizleme özelliğine sahip bir yemek haline dönüşüyor. Kalsiyum ve yüksek demir oranı ile de son derece besleyici bir yemek olma özelliğine sahip olan iç baklalı enginar sağlığa olan faydalarının yanında lezzet açısından da değerlendirilirse yanında başka hiçbir şey olmadan bile keyifle yiyebileceğiniz bir tada sahip. Aynı zamanda iç baklalı enginar, kan dolaşımını artırarak cildinizin nefes almasını sağlar ve size mükemmel bir detoks yapar. İç baklanın yüksek şeker içeriği nedeni ile şeker hastaları tarafından tüketilmemesini belirterek bu muhteşem tarife geçelim.

İç baklalı enginar için gereken malzemeler
İç baklalı enginarın nasıl yapılır?

İlk olarak enginarları limon suyu sıkılmış su dolu bir kabın içinde beklemeye alın. İç baklaları da yıkayıp süzdürün.

Enginarları geniş ve yayvan bir tencere içerisinde dizin. Yemeklik kuru soğanı piyazlık olacak şekilde doğrayın ve doğranmış soğanı her bir enginarın içine eşit miktarda paylaştırın. İnce kıyılmış dere otlarını da iki eşit parçaya ayırın bir kısmını enginarların içerisine doldurun. Daha sonra 300 gram iç baklayı da her bir enginarın içine eşit miktarda ilave edin. İç baklaların üzerine ince kıyılmış yeşil soğan ve kalan dereotunu da ekleyin.

Ayrı bir kâsenin içerisinde tercihinize göre tuz, toz şeker ve sızma zeytinyağını da ekleyerek şeker ve tuz iyice eriyinceye kadar çırpıp sos haline getirin. Hazırlamış olduğunuz sos karışımını iç baklalı enginarların üzerine gezdirin. Tencerenin dibine soğuk suyu da ekledikten sonra iç baklalı enginar yumuşayıncaya kadar pişirin. Şayet su yeterli gelmez ise bir miktar daha eklemeniz de sakın yok. Piştikten sonra kapağı kapalı bir şekilde soğumaya bırakın. Daha sonra şık bir servis tabağında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }