{ "title": "Kıymalı Enginar Dolması", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Kiymali-Enginar-Dolmasi-46772.JPG", "date": "20.01.2024 22:05:10", "author": "zerrin", "article": [ { "article": "Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hem de görünüm olarak iştah kabartan bir görselliğe sahiptir. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok değeri içeriğinde barındıran bu yemek sağlık açısından oldukça önemlidir. Besin değeri fazlası ile yüksektir. Sizde menüde hem sağlıklı hem lezzetli hem de görsellik olarak ayrıcalıklı bir yemek sunumunda bulunmak istiyorsanız kıymalı enginar dolmasını denemenizi tavsiye ederiz.

Kıymalı enginar dolması için gerekli malzemeler
Kıymalı enginar dolması nasıl yapılır?

Öncelikle enginarları dış kısımdan yaprakların tersine doğru kırarak parçalara ayırın. Enginarları iyice ayıkladıktan sonra kararmaması için bir kaba alın ve üzerine su ilave edin. Su içerisine limonun suyunu sıkın. Böylece enginarlar kararmadan su içinde bekleyecektir. Enginarlar limonlu suda beklerken sizde iç harcı hazırlayın. Öncelikle soğanı soyarak yemeklik bir şekilde doğrayın. Doğranan soğanları bir tava içerisine alın ve ocağın altını açın. Soğan kavruluncaya kadar sizde maydanozları ayıklayıp bol su ile yıkayın. Daha sonra ince ince maydanozları bir kab içerisine doğrayın. Soğan kavrulup pembeleşince kıymayı soğan içerisine ilave ederek kavurmaya başlayın. Kıyma biraz kavrulunca içerisine zeytinyağını, tereyağını ve domates salçasını ilave edin. Tüm malzemeler eklendikten sonra karabiberi ve tuzu da hazırlanan karışım içerisine ilave edin. Son olarak pirinci bol su ile yıkayıp pişen harcın içerisine ilave edin ve pirinçlerin diri kalması için ocağın altını kapatın. Önceden doğranan maydanozları da karışım içerisine ilave edip iyice karıştırın. Artık enginarların içine hazırlanan karışımları doldurabilirsiniz. Doldurulan enginarlar tencereye yerleştirilir. Geniş dipli bir tencereye dik bir şekilde yerleştirilen enginar dolmaları yarısına kadar su doldurularak pişirilir. Yaklaşık yarım saat kısık ateşte pişirilen enginarların altını süre dolunca kapatın. Kıymalı enginar dolması artık hazır. Pişen yemeği 5-10 dakika dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }