{ "title": "Konserve Enginar", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Konserve-Enginar-28595.jpg", "date": "21.01.2024 03:37:05", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Konserve enginar, Yaz mevsiminin olmazsa olmaz sebzelerinden olan enginar hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir sebzedir. Fakat bu lezzetli, güzel ve sağlıklı sebzeyi yılın her mevsiminde taze olarak bulmak imkânsızdır. Bu yüzden dondurulmuş enginar veya konserve olarak tüketmek gerekiyor. Her ne kadar taze enginar çok lezzetli olsa da konserve enginarda tazesini aratmamaktadır. Ayrıca konserve olarak alınan veya evde yaptığınız konserve enginarları uzun zaman saklama imkânınız olabiliyor. Böylece her zaman evinizde hazır bir sebzeniz bulunuyor. Acil yemeğe misafirleriniz geldiği zaman çok kolay ve kısa zamanda konserve enginarı pişirebilirsiniz.

Enginar, çok iyi miktarda A ve K vitaminleri içermektedir. Düzenli olarak tüketildiği zaman vücudun ihtiyaç duyduğu çinko, magnezyum, demir ve potasyum vitaminlerini karşılamaktadır. Aynı zamanda lifli bir sebze olduğu için sindirim sistemini çalıştırır. Kalsiyum açısından da oldukça zengin bir sebzedir.

Konserve enginar aynı zamanda etli olarak da pişirebilirsiniz. Oldukça lezzetli ve muhteşem bir tat olmaktadır. Fakat en çok zeytinyağı ile yapılan enginar tercih edilmektedir.

Konserve enginar tarifi için gerekli malzemeler
Konserve enginar tarifi nasıl yapılır?

İlk önce soğanın kabuğu soyulduktan sonra yemeklik olarak ince ince kıyılır. Hemen ardından patatesler ve havuçların kabukları soyulur, küp-küp şeklinde doğranır. Daha sonra bir tencereye bir fincan zeytinyağı eklenir ve soğanlar ilave edildikten sonra ocak üzerinde orta ateşte kavrulur. Soğanlar hafif yumuşadıktan ve renk aldıktan sonra küp-küp doğranmış havuçlar ilave edilir. Birkaç dakika havuçlar da kavrulduktan sonra üzerine küp-küp doğranmış patatesler ve enginarlar ilave edilir. Enginar ve patatesler ilave edildikten sonra ılık su, bezelye, tuz ve karabiber de eklenerek yaklaşık 20 veya 30 dakika tencere kapağı kapalı olarak kaynadıktan sonra kısılarak, kısık ateşte pişirilir. Pişmeye yakın limonun suyu da ilave edilerek, birkaç dakika kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır ve dinlenmeye bırakılır. Yemek ılındıktan veya soğuduktan sonra en son olarak ince kıyılmış dere otu serpilerek servis tabağına alınır. Konserve enginar yemeği servis tabağına alındıktan sonra bir miktar daha üzerine zeytinyağı gezdirilir.

Afiyet olsun.
" } ] }