{ "title": "Kuzu Etli Enginar Yemeği", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Kuzu-Etli-Enginar-Yemegi-91934.jpg", "date": "19.01.2024 05:23:38", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Kuzu etli enginar yemeği, Zeytin yağlı yemeklerden bahsedildiğinde ilk akla gelenlerden biri zeytinyağlı enginar yemeğidir. Fakat bir çoğumuz etsiz yemek tüketemediğimizden dolayı enginarı da etli olarak pişirebiliriz. Enginarı etsiz yiyemeyenlere mutlaka kuzu eti kullanarak pişirmelerini tavsiye ediyorum. Kuzu etli enginar yemeği hem lezzeti açısından hem de vitamin değeri açısından oldukça zengindir. Ayrıca enginar yemeğini kuzu eti ile hazırladığımızda nefis bir akşam yemeğine ana yemek olarak servis yapabiliriz. Kuzu etli enginar yemeğini daha önce hiç denemeyenler için denenmiş ve oldukça beğeni almış olan tarifi paylaşıyorum. Mutlaka denenmesini tavsiye ederken beğenileceğine de inanıyorum.

Kuzu etli enginar yemeği için gereken malzemeler
Kuzu etli enginar Nasıl Yapılır?

Öncelikle enginarın yaprakları temizlenip sert kısımları iyice ayıklıyoruz. Bir litre suyun içerisine 3 yemek kaşığı kadar limon suyu ekleyip iyice temizlediğimiz enginarı suyun içerisine koyuyoruz. Enginarlar iyice beyazlayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar limonlu suda bekletiyoruz. Daha sonra derin bir tencerenin içerisine küp-küp doğradığımız soğanları, zeytinyağı ve tereyağı ekleyip iyice kavuruyoruz. Daha sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz kuzu kuşbaşı etleri ekliyoruz. Sonrasında havuçları küp şeklinde doğrayıp ekledikten sonra tuzunu ilave ediyoruz. Etler sulanıp suyunu çekince sıcak suyu ilave ediyoruz ve tencerenin ağzını kapatıp 10 dakika pişmeye bırakıyoruz. Ardından iki kaşık limon suyunun içerisine unu ilave edip karıştırıyoruz. Enginarın suyundan iki kaşık ekleyip karıştırdığımız terbiyeyi tencereye ekleyip bir taşım karıştırıyoruz ve yaklaşık 10 dakika daha pişiriyoruz. Pişirdiğimiz kuzu etli enginar yemeğinin altını kapatıp karabiber serpiyoruz. Daha sonra servis tabağına aldığımız yemeğin üzerine ince ince kıydığımız dereotu serpip servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }