{ "title": "Mantarlı Enginar", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Mantarli-Enginar-96797.jpeg", "date": "19.01.2024 21:08:25", "author": "Burcu Soyupak", "article": [ { "article": "Mantarlı Enginar; Enginar kış sebzelerindendir. Her sebzeyi olduğu gibi enginarı da mevsiminde tüketmek en sağlıklı yoludur. Enginarı mantarı da sadece ana yemek olarak değil, salata, meze gibi farklı farklı şekillerde sofralarınızda yer alabilir. Hem mantarın hem de enginarın vücuda sağladığı faydaları oldukça fazladır. Bu nedenle yemekler eksik edilmemelidir. Mantar ve enginar ile yapılan dolma sadece sağlık açısından değil enfes tadı ile de vazgeçemeyeceğiniz yemekler arasında yerini alır.

Mantarlı Enginar Dolması İçin Gerekli Malzemeleri
Mantarlı Enginar Dolması Nasıl Yapılır?

Öncelikle 4 tane enginar iyice yıkanır. Enginarlar limonlu su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır. Bir yandan da ince ince doğranmış olan 2 tane soğanı içerisinde zeytinyağı olan tencereye ekleyin ve kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra 400 gram doğranmış mantar eklenir, suyunu çekene kadar kavrulur. Mantarlar suyunu çektikten sonra yeterli miktarda tuz, karabiber ve kimyon eklenir, karıştırılır. Daha önceden haşlanmış olan enginarların içerisine hazırlanan harç koyulur. Servis etmeden önce maydanozlar süs amaçlı içerisi harç ile doldurulmuş olan enginarlara koyulur. Mantarlı enginar servise ve ikrama hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }