{ "title": "Patatesli Enginar Yemeği", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Patatesli-Enginar-Yemegi-26379.JPG", "date": "19.01.2024 13:13:51", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme usulleri birbiriyle örtüşmektedir. Özellikle zeytinyağlı yemeklerin pek çoğu aynı mantığa göre yapılmaktadır. Salçasız, bir miktar şeker bol zeytinyağıyla hangi sebze yemeğini yaparsanız yapın lezzeti yakalayabilirsiniz. Yeter ki mutfakta kendinize bir şans tanıyın. Göreceksiniz bir süre sonra ne kadar yol kat ettiğinize siz de inanamayacaksınız. İşe enginar pişirmekle başlayabilirsiniz. Enginarı pazardan hazır halde temin ederseniz işiniz daha kolay olacaktır.

Patatesli enginar yemeği için gerekli malzemeler
Patatesli Enginar Yemeği Nasıl Yapılır?

Enginarı yemeklik patates büyüklüğünde doğrayın ve limonlu suyun içinde bir süre bekletin. Böylece enginar kararmaz. Diğer taraftan patates ve havucu da enginardan daha küçük parçalara ayırın. Yemek tenceresinin içerisine 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı boşaltın. Üzerine patates, havuç ve arpacık soğanı ekleyip yaklaşık 10 dakika soteleyin. Soteleme işlemi tamamlandığında da üzerine suda bekleyen enginarı ilave edip bir süre daha kavurun. En son aşamada yemeğe sıcak su, tuz ve toz şekeri ilave edip pişmeye bırakın. Pişme süresi enginar ve diğer sebzelerin cinsine göre değişecektir. Yemeğin altını kapatmadan evvel kalan zeytinyağını ve ince ince doğranmış dere otunu da ilave edip yemeği ocaktan indirin. Patatesli enginar yemeği hazır. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }