{ "title": "Patatesli Enginar", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Patatesli-Enginar-29454.jpg", "date": "21.01.2024 01:12:32", "author": "Çiğdem Yaluk", "article": [ { "article": "Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça zengin bir sebzedir aynı zamanda lezzetine lezzet katmak için patatesli, havuçlu ve birçok sebzelerle birleşince daha lezzetli ve vitaminli bir hal almaktadır. Enginar çok sevilerek tüketilen bir sebzedir. Patatesli enginar ise daha vitaminli damak tadına daha uygun bir yemektir. Yapımı da oldukça kolay bir yemektir.

Patatesli enginar için gerekli malzemeler nelerdir?
Patatesli enginar nasıl yapılır?

İyice temizlenen ve yıkanan enginar küp-küp doğranır. Daha sonra patateslerde soyulup yıkandıktan sonra küp şeklinde doğranır. Havuçlar ise ince ince dilimler haline getirirler. Aynı zamanda soğan ve sarımsak soyulup doğranır. Tencereye zeytinyağı soğan ve sarımsağı bir araya getirip salça ve domates püresini ekleyip iyice kavurmak gerekir. Sonrasında havuç patates ve enginar eklenip kavurmaya devam edilir. Birkaç dakika kavrulduktan sonra sıcak su ilave edilip bir iki dakika kaynayınca tavuk bulyon, tuz ve karabiber ilave edilir. Orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişmesi gerekir. Daha sonra ise pişip pişmediği kontrol edilip ocağın altı kapatılır. Yemek hazır ve servis tabaklarına üzeri maydanoz veya dereotu ile süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }