{ "title": "Pirinçli Enginar Dolması", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Pirincli-Enginar-Dolmasi-49358.jpeg", "date": "21.01.2024 05:17:51", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Pirinçli enginar dolması; zeytinyağlı ya da etli olarak yapılabilir. Fakat diğer enginar yemekleriyle kıyaslandığında pirinçle yapılan enginar dolmasının kıymayla yapılanı daha lezzetli olur. Enginar sebzesi diğer sebzelere göre daha pahalı ve zor bulunan bir sebzedir. Enginar dış görünüşü itibariyle ananasa benzer. Sert ve yeşil bir kabuğa sahiptir. Enginarı sebzesini doldurabilmek için yaprakların iç kısmın biraz açarak genişletmek ve ortada kalan kısmını da tamamen çıkartmak gerekir.

Pirinçli enginar dolması malzemeleri
Pirinçli enginar dolması nasıl yapılır?

Enginarın sapını kesin ve geriye kalan enginarın dış kabukların bir kat soyun. Enginarın sivri kısmından itibaren iki parmak ölçüp bu kısmı enginardan ayırın. Kalan şişman gövdenin orta kısmında bulunan mor yaprakları tamamen çıkartın. Ortaya çıkan tüylü kısmıysa kaşık yardımıyla ayıklayabilirsiniz. Enginarda hiç tüy kalmadığında içini limonla kararmaması için ovun. Daha sonra limonlu suda bir süre bekletin. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp kıymayla birlikte kısık ateşte biraz kavurun. Daha sonra üzerine pirinç ve baharatları ekleyip yaklaşık 5 dakika boyunca pişirin. En son olarak dere otunu ekleyip ocaktan indirin. Enginarı limonlu sudan çıkartıp yıkayın. İç harcını içine doldurun. Geniş ve derin bir tencereye pirinçli enginar dolmasını dizin. Üzerine sıcak suyu ekleyip yaklaşık 50 dakika boyunca pişirin. Enginar dolmasını yemek zordur. Özellikle dış kabuğundan başlayarak bu kısımları elle yiyebilirsiniz.

Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }