{ "title": "Pirinçli Enginar", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Pirincli-Enginar-82991.JPG", "date": "21.01.2024 11:51:16", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Pirinçli Enginar, mucizevi besin olarak adlandırılan enginar bu sıfatı sonuna kadar hak eden bir besin olma özelliği taşıyor. Çünkü enginar ne şekilde tüketilirse tüketilsin, içeriğindeki siyanik asit ile kötü kolesterolü düşürerek iyi kolesterolü yükselten bir sebzedir. Ayrıca tansiyon hastası olanlar mutlaka diyetlerinin bir parçası olarak enginar tüketimine özen göstermelidir. Çünkü enginar sodyum ve potasyum içeriği ile tansiyonu dengeleyen inanılmaz bir besin. Pirinçli enginar, öğle veya akşam yemeklerinde keyifle tüketilebilecek, mideyi rahatlatan, tok tutan ve guersetin içeriği ile vücudunuzda antioksidan özelliği yaratan bir yemek tarifidir. Ayrıca hiç uğraşamadan kolaylıkla yapabileceğiniz pirinçli enginar övgü dolu sözler almanızı da sağlayacak.

Pirinçli enginar için gereken malzemeler
Pirinçli enginar nasıl yapılır?

Pirinçli enginar için ilk olarak enginarları limon suyu sıkılmış su dolu bir kabın içerisine alın ki yemeğin harcı hazır olana kadar enginarlarınız kararmasın.

Tencereye yemeklik doğranmış kuru soğan, ince kıyılmış sarımsaklar ve sıvı yağ ilave edildikten sonra soğanlar pembeleşen kadar kavurun. Bu aşamada tereyağı ve unu da ilave edip unun kokusu çıkana kadar birkaç kez çevirin. Daha sonra süzdürmüş olduğunuz enginarları tencereye ilave edin ve birkaç kez çevirdikten sonra başka hiçbir şey eklemeden 5 dakika ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Daha sonra 2 adet kesme şekeri ve damak tadınıza göre tuzunu ilave ettikten sonra suyunu ve yarım limon suyunu ekleyin.

Enginarları bu şekilde kısık ateşte pişirin. Pişme süresine 7-8 dakika kala yıkanmış ve süzülmüş pirinç ve ince kıyılmış dere oyunu ilave edin ve pirinçli enginar yemeğinizi dinlendirdikten sonra servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }