{ "title": "Portakallı Enginar", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Portakalli-Enginar-27247.jpg", "date": "21.01.2024 02:04:08", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Portakallı enginar; denildiğinde şaşırdığınız duyar gibi oluyorum. Hatta portakallı ördek ve kerevizi duydum da enginarı bilmiyordum bile diyebilirsiniz. Oysaki zeytinyağlı yemekler özellikle limon veya portakal suyuyla asıl lezzetine ulaşır. Enginar sebzesi de limon suyu ya da onun yerine portakal suyuyla çok daha güzel olur. Tabi enginarın güzel olmasının tek sırrı elbette ki sadece portakal suyunda gizli değildir. Eğer portakal suyu kullanarak pişirmek istiyorsanız yemekte et kullanmamanız ve yemeği mutlaka zeytin yağlı olarak pişirmeniz gerekir. Portakal suyu kullanarak pişireceğiniz enginar yemeğini de tıpkı diğer enginar yemekleri gibi çeşitlendirebilirsiniz. Yani enginar çanağına garnitür doldurarak ya da normal bir sulu enginar yemeği olarak pişirebilirsiniz. Ben sizlerle basit ve lezzetli bir portakallı enginar yemeği paylaşmak istiyorum. Eğer tadı damak zevkinize hitap ederse yemeği farklı şekillerde de deneyebilirsiniz. Narenciyenin hoş kokusu enginarla birleştiğinde eminim sizin de damak zevkinize hitap edecektir. Tarifi deneyecek herkese şimdiden kolay gelsin.