{ "title": "Sebzeli Enginar", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Sebzeli-Enginar-23959.jpg", "date": "19.01.2024 13:56:04", "author": "Burcu Soyupak", "article": [ { "article": "Sebzeli Enginar; Enginar kış sebzelerinden vitamin değeri yüksek olanların arasında yer alır. Sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen enginarı kesinlikle mevsiminde tüketmek gerekir. Enginarı sofralarda farklı farklı ikram edebilirsiniz. Salatası, mezeleri, ana yemek gibi birçok farklı şekilde servise sunulabilir. Farklı sebzeler ile bir araya getirilerek enginardan vitamin değeri yüksek yemek salata, mezeler yapılır.

Sebzeli Enginar İçin Gerekli Malzemeleri
Sebzeli Enginar Nasıl Yapılır?

Tencere içerisine 1 tatlı kaşığı un, 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 su bardağı soğuk su koyulur ve karıştırılır. Enginarlar hazırlanan su içerine konulur ve pişirilir. Su kaynayana kadar ocak orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşe alın ve pişmesini bekleyin. Enginarlar kısık ateşte pişerken bir yandan da başka bir tencereye zeytinyağı koyulur. Kuru soğan ufak ufak küp şeklinde doğranır ve zeytinyağının olduğu tencereye eklenir ve kavrulur. Soğanlar kavrulduktan sonra küp şeklinde doğranmış havuç ve bezelyeler ilave edilir. İnce ince dilimlenmiş dereotu eklenir. Pişen enginarlar ocaktan alınır, ters çevrilir, sebzelerin üzerine yerleştirilir. Üstüne enginarın haşlama suyu eklenir. Tuzu da eklenir ve pişmeye bırakılır. Enginar piştiği zaman ocağın altı kapatılır, yemek dinlenmeye bırakılır. Sebzeli enginar dinlendikten sonra yemek servise hazır, servis etmeden önce süs olsun diye dereotu serpiştirilir.

Afiyet olsun.
" } ] }