{ "title": "Sulu Enginar Yemeği", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Sulu-Enginar-Yemegi-41398.jpg", "date": "19.01.2024 17:49:43", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Sulu Enginar Yemeği, aslında enginar pek çok kişi tarafından tüketilmeyen, fakat sağlık için oldukça yararlı olan sebze çeşididir. Özellikle mevsiminde iken mutlaka enginar tüketmeye, hatta çocuklarımıza yedirmeye özen göstermeliyiz. Sulu enginar yemeği hem lezzet açısından hem de görsellik bakımından oldukça şifalı olan bir yemektir. Kalori düzeyi düşük olan bu sağlıklı yemeği kilo kontrolü isteyenler, diyet yapanlar ve sağlığını düşünen herkes tarafından tüketilmesi önem taşımaktadır.

Sulu Enginar Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri
Sulu Enginar Yemeği Nasıl Yapılır?

İlk önce enginarları temizleyelim ve ardından önce ortadan daha sonra iki parçayı dörde bölelim. Daha sonra enginarların kararması için su dolu kabın içine limon suyu ilave edip bir süre bekletelim. Bu arada kuru soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik küp-küp doğrayalım. Ardından patateslerin ve havuçların kabuklarını soyalım, ardından parmak kalınlığında kesip küp gibi doğrayalım. Tencerenin içine zeytinyağını ekleyelim ve kuru soğanı ilave edip kavurmaya başlayalım. Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine havuçları ve patatesleri ilave edip kavurma işlemine devam edelim. Sudan çıkardığımız enginarları tencereye ekleyelim ve suyunu ilave edelim. Bezelyeleri haşladıysanız enginar yemeği pişmeye yakınken ekleyebilirsiniz. Enginar yemeğini ocağa koyduktan 15 dakika sonra tuzunu ve bezelyeyi ilave edelim. Eğer gerek görürseniz bir miktar sıcak su takviyesi yapabilirsiniz. Bezelyeyi ilave ettikten sonra takriben 10-15 dakika arasında yemek hazır olacaktır. Sulu enginar yemeğinin içindeki bütün malzemeler piştikten sonra altını kapatın. Sulu enginar yemeğini piştikten sonra servis tabağına alalım, üzerine limon suyu dökelim ve dereotu ile süsledikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }