{ "title": "Tavuklu Enginar", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Tavuklu-Enginar-33439.JPG", "date": "20.01.2024 06:54:59", "author": "dudu yıldız", "article": [ { "article": "Tavuklu Enginar, mutfakta kullanılan sebzeler içerisinde yer alan enginarın tüketilmesi sayesinde vücudun gerekli vitamin ihtiyacı karşılanır. Özellikle içerdiği B vitaminleri, E vitamini, magnezyum, gallik asit, çinko, sodyum sayesinde vücudun gerekli ihtiyaçları karşılanır. Enginarın çocuklara da yedirilmesi son derece faydalıdır. Böylece daha sağlıklı gelişmeleri desteklenir. Bu sebepten dolayı en az haftada bir kez tüketilmesi gerekir. Özel akşam yemeklerinde, hafta sonları yapılması tavsiye edilir. Enginar sade olarak pişirilirken; tavuk, et gibi malzemeler ile tat bakımından farklılık yaratır. Farklı malzemeler kullanılarak pişirilmesi hem sunum açısından güzel görünürken hem sağlık açısından daha besleyici olmasını sağlar. Oldukça doyurucudur. Şimdi tavuklu enginar yemeğinin yapılışını sizlerle paylaşalım.

Tavuklu enginar için gerekli malzemeler
İç harcı için
Tavuklu enginar nasıl yapılır?

Pazardan taze olarak alınan enginarın öncelikle yapraklarının soyularak temizlenmesi gerekir. Daha sonrasında enginarın bol suyla yıkandıktan sonra tencerenin içerisine konularak üzerine limon suyu sıkılır. Daha sonrasında şeker ve bir tutam tuz ilave eklenerek zeytinyağının yarısı konulup üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir. Ocağın altı yakılarak pişirilmesi sağlanır. Kaynadıktan sonra altı kısılarak 20 dakika kadar pişmesi gerekir.

Diğer taraftan iç harcın hazırlanması için tencerenin içerisine kalan zeytinyağı dökülerek ocağın altı yakılır. Tavuk göğsü yıkandıktan sonra istenilen büyüklükte doğranır. İnce ince Jülyen halinde doğranması tavsiye edilir. Sonrasında tavuklar tencereye ilave edilip karıştırılarak kavurma işlemine bağışlanır. Diğer taraftan soğan soyulup küçük küçük doğranarak tencereye ilave edilir. Kavurma işlemi devam ederken ardından patates soyulup küçük küçük doğrandıktan sonra içerisine konulur. Diğer taraftan havucun yüzü soyularak küp-küp doğranıp tencereye eklenir.

Tenceredeki malzemelerin yavaş yavaş kavrulması sağlanır. Üzerine gerekli miktarda tuz ilave edilir. Beş dakika kadar kavurma işlemi gerçekleştirildikten sonra haşlanan tenceredeki enginarın suyundan bir bardak kadar alınarak iç harcın içerisine ilave edilir. Böylece içerisinde bulunan tavuk ve patatesin daha güzel pişmesi sağlanır. İç hariç 10 dakika kadar piştikten sonra ocaktan alınarak bir kenarda bekletilir. Diğer taraftan haşlanmış olan enginarlar kontrol edildikten sonra servis tabağına alınarak içerisine hazırlanan iç harçlar ilave edilir. İsteğe bağlı olarak enginarın suyundan da servis tabağına birkaç kaşık konulur. Tavuklu enginar yemeğinin içerisine isteyenler bezelyede ilave edebilir. Bezelyeli olması halinde tadında farklı bir aroma olması sağlanır. Tavuklu enginar yemeği servise hazırdır. Sevdiklerinizle birlikte, Afiyet olsun.
" } ] }