{ "title": "Tavuklu Enginar", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Tavuklu-Enginar-33439.JPG", "date": "20.01.2024 06:54:59", "author": "dudu yıldız", "article": [ { "article": "Tavuklu Enginar, mutfakta kullanılan sebzeler içerisinde yer alan enginarın tüketilmesi sayesinde vücudun gerekli vitamin ihtiyacı karşılanır. Özellikle içerdiği B vitaminleri, E vitamini, magnezyum, gallik asit, çinko, sodyum sayesinde vücudun gerekli ihtiyaçları karşılanır. Enginarın çocuklara da yedirilmesi son derece faydalıdır. Böylece daha sağlıklı gelişmeleri desteklenir. Bu sebepten dolayı en az haftada bir kez tüketilmesi gerekir. Özel akşam yemeklerinde, hafta sonları yapılması tavsiye edilir. Enginar sade olarak pişirilirken; tavuk, et gibi malzemeler ile tat bakımından farklılık yaratır. Farklı malzemeler kullanılarak pişirilmesi hem sunum açısından güzel görünürken hem sağlık açısından daha besleyici olmasını sağlar. Oldukça doyurucudur. Şimdi tavuklu enginar yemeğinin yapılışını sizlerle paylaşalım.