{ "title": "Terbiyeli Enginar Yemeği", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Terbiyeli-Enginar-Yemegi-18974.jpg", "date": "21.01.2024 09:50:06", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "
Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer zamanlarda da konservesi ve dondurulmuş hali pek sevilir. Daha çok Akdeniz'de yetişen enginar sağlık yönünden içinde birçok fayda barındıran bir sebzedir. C ve K vitamini içeren enginar düzenli bir şekilde tüketildiğinde kişinin bünyesinin ihtiyaç duyduğu magnezyumu, demiri, çinkoyu, potasyumu karşılar. Hiç enginar yapmadıysanız mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. Elinizden gelecek lezzet ile yapacağınız terbiyeli enginar yemeğini ailenizle severek yiyeceksiniz.

Terbiyeli Enginar Yemeği İçin Gereken Malzemeleri
Terbiyeli Enginar Yemeği Nasıl Yapılır?

Hangi tencerede pişirecekseniz, tencereyi ocağa alın ve sıvı yağ koyun. İnce şekilde doğradığınız yeşil soğanları tencereye koyup kavurun. Kavrulma aşamasında olan soğanların üzerine küp şekilde doğrayıp hazır ettiğiniz tavuk etini atın ve karıştırıp bir güzel kavurun. Çanak şeklindeki enginarları büyük ve küçüklüğüne göre 4-6 parçaya bölüp tencereye ekleyin. Ardından karabiber ve tuzu atıp 1-2 dakika kavurun. Daha sonra yeteri miktarda yemeğin suyunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatın ve altı kısık bir şekilde pişmeye bırakın. Yemeği kontrol ettiğinizde enginarlar yumuşamış ve yemek pişmiş ise bir kâseye un, limon ve az su ekleyip güzelce karıştırıp inceltin ve yemeğe yavaş bir şekilde yemeği karıştırarak karışımı içine dökün. Bu karışımdan sonra yemeği 1-2 taşım daha kaynatıp ocağı söndürün. Terbiyeli enginar yemeği hazırdır. Servis yapacağınızda isterseniz dereotunu ince şekilde doğrayıp yemeğin üzerini süsleyebilirsiniz. Bu yemeği beğeneceğinizi ve sıkça yapacağınızı düşünüyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }