{ "title": "Zeytinyağlı Enginar Dolması", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Zeytinyagli-Enginar-Dolmasi-74649.jpg", "date": "19.01.2024 02:38:28", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Zeytinyağlı enginar dolması, deve dikeni ailesinden olan enginar, en iyi C ve K vitamini kaynaklarından biridir. Son derece yüksek miktarda lif içermesi nedeni ile karaciğerin yanı sıra sindirim problemleri olanlarında bol bol tüketmesi gereken sebzelerin başında gelir. Kolesterol sıkıntısı olanlarda enginarı bol bol tüketmelidir. Ayrıca enginar bilinen en önemli antioksidan kaynağıdır. Enginarın en bilindik pişirilme şekli olan zeytinyağlı enginar dolması özellikle et yemeklerinin yanında nefis bir garnitür olma özelliği taşır. Tam bir kalsiyum deposu olan enginarı süsleyerek çocuklarınızın da bol bol tüketmesini sağlamalısınız.

Zeytinyağlı enginar dolması için gereken malzemeler
Zeytinyağlı enginar dolması nasıl yapılır?

Enginarları satın aldıktan sonra suyu ile muhafaza etmeye dikkat edin. Limon sıkılmış su dolu bir kabın içerisine attığınız enginarları güzelce yıkayın. Patatesleri ve havuçları garnitür malzemesi halinde küp şeklinde doğrayın. Bezelye, havuç ve patatesi karıştırarak bir kenara alın. Enginarları yayvan bir tencereye birbirlerinin üzerine gelmeyecek şekilde dizin. Yemekli kuru soğanı piyazlık doğrayın ve her bir enginarın üzerine azar azar serpiştirin. Hazırlamış olduğunuz havuç, patates ve bezelye karışımından enginarların çukur kısımlarına doldurun. Toz şekeri de azar azar her bir enginara denk gelecek şekilde serpiştirin. Tuzunu da aynı şekilde damak tadınıza göre ayarlayıp üzerlerine ekledikten sonra sızma zeytinyağını enginarların üzerine gezdirin. Tencerenin dip kısmına soğuk suyu da ekledikten sonra kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte enginarlar ve iç malzeme yumuşayana kadar pişirin. Zeytin yağlı enginar dolması pişince üzerlerine ince kıyılmış dere otu serpiştirin ve tencerenin kapağını kapatın ki dere otları da buharla bir nebze yumuşasın. Soğuduktan sonra şık bir sunum tabağında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }