{ "title": "Zeytinyağlı Enginar Salatası", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Zeytinyagli-Enginar-Salatasi-34936.jpg", "date": "19.01.2024 18:04:26", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Enginar Salatası, enginar genellikle garnitür eşliğinde zeytinyağlı bir yemek olarak pişirilmektedir. Özellikle düşük kaloriye sahip olan enginarın salatasıda oldukça lezzetli olmaktadır. Diyet yapan kişiler için enginar salatası oldukça faydalı ve kilo vermenize yardımcı olan lezzetli bir sebzedir. Ayrıca enginar karaciğerin düzenli olarak çalışmasına yardımcı olurken, aynı zamanda karaciğerin sağlığını da büyük ölçüde korumaktadır. Yapımı oldukça basit ve insan sağlığı açısından bu kadar faydalı olan zeytinyağlı enginar salatasını hala denemediyseniz, mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

Zeytinyağlı Enginar Salatası İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Zeytinyağlı Enginar Salatası Nasıl Yapılır?

İlk önce temizlenmiş olan enginarları pişirmek için suyunu hazırlayalım. Tencerenin içerisine 2 su bardağı suyu, limon suyunu, tuzunu ve ununu ilave ederek çırpalım. Daha sonra enginarları tencerenin içine ilave edip kapağını kapatalım. Ocağın altını kaynadıktan sonra kısık ateşe ayarlayıp yaklaşık olarak 20 dakika enginarları pişirelim. Haşlanmış olan enginarları soğuması için tencereden çıkaralım, bu arada maydanozu ve dereotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra ince olacak şekilde doğrayalım. Taze yeşil soğanı da ayıklayarak ince ince doğrayalım. Haşlanmış olan nohut'un suyunu süzelim ve konserve garnitürü de süzüp yıkayalım. Soğuyan enginarları istediğiniz büyüklükte olacak şekilde geniş bir kabın içine doğrayın, ardından doğranan yeşillikleri, garnitürü ve nohudu ilave ederek kaşıkla karıştıralım. Üzerine göz kararı tuzunu limon suyunu ve zeytinyağını ekledikten sonra son kez karıştırıp, servis tabağına alalım. Servis tabağına aldığımız zeytinyağlı enginar salatasını isteğe göre süsleyelim ve üzerine çörek otu serpelim.

Afiyet olsun.
" } ] }