{ "title": "Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar", "image": "https://www.enginar.gen.tr/images/Zeytinyagli-Garniturlu-Enginar-98939.jpg", "date": "21.01.2024 09:06:32", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar, Enginar günümüzde en sağlıklı lezzetli ve sağlıklı bir sebze olup ılıman iklimde yetişmektedir. Genellikle hangi bölgede yetiştiği çok net olarak bilinmese de Akdeniz bölgesinde yetiştirilmektedir. Ancak kış aylarında ise sıcak geçen bölgelerde yetişmektedir. Çünkü kışın havanın soğuk olması toprağı etkilediği için sebzenin yetişmesini engellememektedir. Enginar sebzesinin oldukça farklı yemekleri yapılmaktadır. En çok sevileni ise zeytinyağlı garnitürlü enginar yemeği olmaktadır. Bu yemeğim yapılışı her ne kadar zor görünse de oldukça zevkli, pratik ve kolay olmaktadır. Hemen hemen her bayanın yapabileceği bir yemek türüdür.

Zeytinyağlı garnitürlü enginar için gerekli malzemeler
Garnitürü için
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Üzeri için
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Nasıl Yapılır?

Enginarlar pişirene kadar kararmaması için mutlaka limonlu suyun içerisinde bekletilmelidir. Ayrıca enginar alırken kılçıksız olanları tercih edilmelidir. İlk olarak enginarları pişirmek için bir tencereye koyalım daha sonra ayrı bir kabın içinde un, şeker, tuz, zeytinyağı, limon suyu ve suyu karıştırarak tencereye koyulan enginarların üstüne eklenir. İlk önce orta ateşte kaynadıktan sonra kişilik ateşe alarak pişirmeye bırakalım. Bu şekilde enginarlar yumuşayana kadar kaynatalım. Enginar pişerken ayrı bir kaba zeytinyağında yemeklik olarak doğradığımız soğanı ve sarımsağı kavurmaya başlayalım. Kavurduğumuz soğan ve sarımsağa küp-küp doğranan patatesi, havucu, bezelyeyi ve tuzunu ekleyelim. Bunların da kapağını kapatıp pişmesini bekleyelim. Oldukça pişen enginarın üstüne hazırlamış olduğumuz garnitürü ekleyelim ve enginarın suyunu birer kaşık hepsinin üzerinde gezdirelim. Enginarın suyu üzerine çıkmaması eğer fazla ise suyunu biraz alalım. Yarım limon suyunu enginarın üstüne gezdirelim ve bu şekilde 10 dakika daha pişirerek ocaktan alalım. Fakat ocaktan aldıktan sonra kapak açılmamalı ve o şekilde soğumaya alınmalıdır. Son olarak servis yapmadan önce üstüne ince ince doğranır kan dereotu serpilerek soğuk şekilde ikram edilmelidir.

Afiyet olsun.

" } ] }