Konserve Enginar

Konserve enginar, Yaz mevsiminin olmazsa olmaz sebzelerinden olan enginar hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir sebzedir. Fakat bu lezzetli, güzel ve sağlıklı sebzeyi yılın her mevsiminde taze olarak bulmak imkânsızdır. Bu yüzden dondurulmuş enginar veya konserve olarak tüketmek gerekiyor. Her ne kadar taze enginar çok lezzetli olsa da konserve enginarda tazesini aratmamaktadır.
Ayrıca konserve olarak alınan veya evde yaptığınız konserve enginarları uzun zaman saklama imkânınız olabiliyor. Böylece her zaman evinizde hazır bir sebzeniz bulunuyor. Acil yemeğe misafirleriniz geldiği zaman çok kolay ve kısa zamanda konserve enginarı pişirebilirsiniz.

Enginar, çok iyi miktarda A ve K vitaminleri içermektedir. Düzenli olarak tüketildiği zaman vücudun ihtiyaç duyduğu çinko, magnezyum, demir ve potasyum vitaminlerini karşılamaktadır. Aynı zamanda lifli bir sebze olduğu için sindirim sistemini çalıştırır. Kalsiyum açısından da oldukça zengin bir sebzedir.

Konserve enginar aynı zamanda etli olarak da pişirebilirsiniz. Oldukça lezzetli ve muhteşem bir tat olmaktadır. Fakat en çok zeytinyağı ile yapılan enginar tercih edilmektedir.

Konserve enginar tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 kavanoz konserve enginar
  • 2 adet havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • Yarım demet dere otu
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı

Konserve enginar tarifi nasıl yapılır?


İlk önce soğanın kabuğu soyulduktan sonra yemeklik olarak ince ince kıyılır.
Hemen ardından patatesler ve havuçların kabukları soyulur, küp-küp şeklinde doğranır. Daha sonra bir tencereye bir fincan zeytinyağı eklenir ve soğanlar ilave edildikten sonra ocak üzerinde orta ateşte kavrulur. Soğanlar hafif yumuşadıktan ve renk aldıktan sonra küp-küp doğranmış havuçlar ilave edilir. Birkaç dakika havuçlar da kavrulduktan sonra üzerine küp-küp doğranmış patatesler ve enginarlar ilave edilir. Enginar ve patatesler ilave edildikten sonra ılık su, bezelye, tuz ve karabiber de eklenerek yaklaşık 20 veya 30 dakika tencere kapağı kapalı olarak kaynadıktan sonra kısılarak, kısık ateşte pişirilir. Pişmeye yakın limonun suyu da ilave edilerek, birkaç dakika kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır ve dinlenmeye bırakılır. Yemek ılındıktan veya soğuduktan sonra en son olarak ince kıyılmış dere otu serpilerek servis tabağına alınır. Konserve enginar yemeği servis tabağına alındıktan sonra bir miktar daha üzerine zeytinyağı gezdirilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 03:37:05
Konserve Enginar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Konserve Enginar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Konserve Enginar"
Normal enginarı bilirdimde konserve olanı hiç tatmadım faydalı bir bitki ama çok tuketmedımden konservesini bilemedim televızyonlarda çok anlatıyolarda sizce faydalımı
Fatma . 27.09.2018 21:30:55

Bebeklere Enginar

Bebeklere enginar, Enginar içinde bol miktarda potasyum, kalsiyum, fosfor, k vitamini ve manganez vardır. A vitaminden, B1 ve C vitaminden de çok zengin bir ...
Devamını Oku

Enginar Kapsülü

Enginar kapsülü; İçeriğinde birtakım yararlı bileşenler ile oldukça faydalı vitaminler bulunduran enginar bitkisi, sağlık açısından olan avantajları bakımınd...
Devamını Oku

Terbiyeli Enginar Yemeği

Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer za...
Devamını Oku

Patatesli Enginar Yemeği

Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme usulle...
Devamını Oku

Patatesli Enginar

Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça zengin ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bir sebze...
Devamını Oku

Enginar Sapı Yemeği

Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukça seven...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Dolması

Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları olan bir...
Devamını Oku

Hamilelikte Enginar

Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görü...
Devamını Oku

Fırında Enginar

Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. En...
Devamını Oku

Kıymalı Enginar Dolması

Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hem de g...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Çayı

Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yarar...
Devamını Oku

Taze Enginar

Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştiril...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gere...
Devamını Oku

Enginar Temizleme

Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak ...
Devamını Oku

Baklalı Enginar

Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çe...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı

Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsız...
Devamını Oku

Çanak Enginar

Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alte...
Devamını Oku

Enginar Garnitürlü

Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeyt...
Devamını Oku

Enginar Kalbi

Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Son Forum Konuları
Soğutucuda Enginar Saklama
Enginar Yetiştiriciliği Yapmak İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024