Kıymalı Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Kıymalı Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Enginar Dolması

Kıymalı enginar dolması, birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek, hem lezzeti hem de görünümü ile iştah kabartan bir görselliğe sahiptir. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok besin değerini içeriğinde barındıran bu yemek, sağlık açısından oldukça önemlidir. Besin değeri fazlasıyla yüksektir. Siz de menünüzde hem sağlıklı hem lezzetli hem de görsellik açısından ayrıcılıklı bir yemek sunumunda bulunmak istiyorsanız, kıymalı enginar dolmasını denemenizi tavsiye ederiz.

Kıymalı Enginar Dolması İçin Gerekli Malzemeler

  • 4-5 tane enginar
  • 1 su bardağı pirinç
  • 250 gram kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tane limon

Kıymalı Enginar Dolması Nasıl Yapılır?

Öncelikle enginarları dış kısımdan yaprakların tersine doğru kırarak parçalara ayırın. Enginarları iyice ayıkladıktan sonra kararmaması için bir kaba alın ve üzerine su ilave edin. Su içerisine limonun suyunu sıkın. Böylece enginarlar kararmadan su içinde bekleyecektir. Enginarlar limonlu suda beklerken, iç harcı hazırlayın. Önce soğanı soyup yemeklik şekilde doğrayın. Doğranan soğanları bir tava içerisine alın ve ocağın altını açın. Soğan kavruluncaya kadar, maydanozları ayıklayıp bol su ile yıkayın. Daha sonra ince ince doğrayın. Soğan pembeleşince kıymayı ekleyin ve kavurmaya başlayın. Kıyma biraz kavrulunca, zeytinyağı, tereyağı ve domates salçasını ekleyin. Tüm malzemeler eklendikten sonra karabiber ve tuzu da ekleyin. Son olarak, pirinci bol su ile yıkayıp pişen harcın içerisine ilave edin ve pirinçlerin diri kalması için ocağın altını kapatın. Önceden doğranan maydanozları da ekleyip iyice karıştırın. Artık enginarların içine hazırlanan karışımları doldurabilirsiniz. Doldurulan enginarları tencereye yerleştirin. Geniş dipli bir tencereye dik şekilde yerleştirilen enginar dolmaları, yarısına kadar su doldurularak pişirilir. Yaklaşık yarım saat kısık ateşte pişirilen enginarların altını süre dolunca kapatın. Kıymalı enginar dolması artık hazır. Pişen yemeği 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Enginar Nasıl Pişer?

Enginar Nasıl Pişer?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Çiğ Yenir mi?

Enginar Çiğ Yenir mi?

Enginar Sapı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Sapı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Baklalı Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Baklalı Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Dolması Nasıl Yapılır?

Enginar Dolması Nasıl Yapılır?

Güncel

Enginar Nasıl Ayıklanır?

Enginar Nasıl Ayıklanır?

Enginar Kaç Kalori?dir?

Enginar Kaç Kalori?dir?

Garnitürlü Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Sirkesi Faydaları Nelerdir?

Enginar Sirkesi Faydaları Nelerdir?

Enginar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Enginar Tarifi ve Malzemeleri